platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Ambitiösa planer för spektakulära Scandic Holmenkollen Park

376 RUM, 16 000 kvadratmeter gym och spafaciliteter och en konferensavdelning med en kapacitet på upp till 1200 personer. I sommar öppnar nyrenoverade och moderniserade Scandic Holmenkollen Park på toppen av Oslo.

Den omfattande renoveringen är ett samarbetsprojekt mellan Scandic Norge och fastighetsägarna Eiendomsspar och Rica Eiendom. Det övergripande målet är att bli förstavalet som destinationshotell i Osloregionen. Under renoveringen kommer 388 000 kvadratmeter fördelade på nio byggnader att renoveras och kapaciteten ökas avsevärt.

När detta unika hotell öppnar den 16 juni kommer det att erbjuda 376 rum och sviter, ett modernt konferensområde med kapacitet för upp till 1200 personer, en ny à la carte-restaurang och bar, en vinkällare och 16 000 kvadratmeter gym och spafaciliteter.

"Ett besök på Scandic Holmenkollen Park blir en unik upplevelse, oavsett om du är här som konferensgäst eller som privatgäst. Hotellet är lättillgängligt med tunnelbana och har ett bra läge på toppen av Oslo, nära Holmenkollen National Ski Arena. Härifrån kan du njuta av naturen, ta en vandring eller bara njuta av den hänförande utsikten i bekväma omgivningar", säger General Manager Claus Petersen.

Även om hotellet kommer att moderniseras grundligt, kommer dess 127 år gamla historia att sammanflätas med moderna lösningar genom unika konstverk, historiska föremål och detaljer från det ursprungliga hotellet som har restaurerats och vitaliserats. En del kan ses i huvudbyggnaden, där du också hittar lobbyn, den nya à la carte-restaurangen och baren och en stor, charmig öppen spis.

"Härifrån kommer du att kunna njuta av målningar du annars skulle ha behövt besöka Nationalgalleriet för att se, och gobelänger från den legendariske konstnären Gerhard Munthe. Dessa föremål kommer att berätta den färgstarka historien om ett hotell som har varit värd för några av de största världens konstnärer under hela dess livstid”, säger Claus Petersen.

Edvard Diriks målning "Seterhytte i Nordmarka" har funnits på hotellet i mer än 100 år och räddades från en brand 1895. Denna målning kapslar in själva idén med Scandic Holmenkollen Park, och tanken på hotellet som ett bekvämt och säkert plats att söka skydd i den råa och spektakulära norska naturen.

Det finns också stora förväntningar på renoveringen av Dragebygget – det arkitektoniska mästerverk som är en av huvudbyggnaderna i norsk drakstil som var särskilt populär mellan 1880 och 1910. Denna byggnad kommer att innehålla 27 unika rum och sviter, och den nya vinkällaren.

"En vistelse på Scandic Holmenkollen Park kommer att vara något att minnas. Vi kommer att få detta vackra hotell att glänsa igen", säger Claus Petersen.

 

Foto: Utsikten från Scandic Holmenkollen Park är verkligen något annat. Härifrån kan du beundra Norges huvudstad och platser långt bortom. Foto: Scandic Norge