platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Hundratals jobbtillfällen på Uppsala Talent Fair

onsdag invigs Uppsala Talent Fair, en ny digital, internationell rekryteringsmässa för stadens spetsföretag inom life science och tech.

Hittills har över 400 personer registrerat biljetter till den virtuella mässan, varav cirka en tredjedel av deltagarna är internationella, främst från andra länder inom Europa.

Många av deltagarna har också förbokat möten med rekryterande företag. Under mässan kan besökarna även interagera med utställande företag, organisationer och andra deltagare.

Det här är en ny modell av rekryteringsmässa som ska attrahera fler nyckelkompetenser från hela världen till Uppsalas företag inom life science och tech. För många av företagen är bristen på arbetskraft det största hindret för expansion.

Enligt Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, är årets Uppsala Talent Fair ett första försök att tillsammans sätta ljuset på de jobbmöjligheter som växer fram i staden.

”För att klara expansionen behöver vi få fler talanger att söka sig till Uppsala eller stanna kvar här efter avslutad examen från universiteten.”

”Att vi alla parter, Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen, ställer oss bakom en rekryteringsmässa är någonting nytt och ganska okonventionellt.”

”Vi bedömer att behovet av nyckelkompetenser till de snabbväxande kunskapsintensiva företagen berör oss alla och är viktig för hela regionen. Uppsala behöver visa vilken fantastiskt spännande arbetsmarknad som finns här", säger Erik Pelling.

Företagen som deltar på mässan har möjlighet att träffa kandidater till jobb som de har att erbjuda. Det sker genom jobbannonsering, matchning och personliga presentationsmöten.

Över 75 mötesförfrågningar har lämnats in i förväg från talanger till företag i regionen.

Sexton företag ställer ut, från växande uppstartsbolag till några av de största arbetsgivarna i regionen, alla inom tech eller life science. Tillsammans erbjuder de ett hundratal jobb på mässan.

Ett av företagen är Imint Image Intelligence där Andreas Lifvendahl är vd:

"Mässan är ett nytt och spännande grepp och en bra möjlighet för oss att nå vidare än via våra vanliga kanaler.”

"Vi delar nog utmaningen med många andra bolag som har spetsteknologi. De rätta experterna kan finnas över hela världen och för att vara ett attraktivt alternativ behöver vi förutom att bli upptäckta också kunna erbjuda en helhet som fungerar, både i form av utmanande arbete och en välkomnande stad", säger Andreas Lifvendahl.

Arrangör är Base10 på uppdrag av Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen.

 

Bilden: Tyvärr något beskuren.