platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Hundratals jobbtillfällen på Uppsala Talent Fair

onsdag invigs Uppsala Talent Fair, en ny digital, internationell rekryteringsmässa för stadens spetsföretag inom life science och tech.

Hittills har över 400 personer registrerat biljetter till den virtuella mässan, varav cirka en tredjedel av deltagarna är internationella, främst från andra länder inom Europa.

Många av deltagarna har också förbokat möten med rekryterande företag. Under mässan kan besökarna även interagera med utställande företag, organisationer och andra deltagare.

Det här är en ny modell av rekryteringsmässa som ska attrahera fler nyckelkompetenser från hela världen till Uppsalas företag inom life science och tech. För många av företagen är bristen på arbetskraft det största hindret för expansion.

Enligt Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, är årets Uppsala Talent Fair ett första försök att tillsammans sätta ljuset på de jobbmöjligheter som växer fram i staden.

”För att klara expansionen behöver vi få fler talanger att söka sig till Uppsala eller stanna kvar här efter avslutad examen från universiteten.”

”Att vi alla parter, Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen, ställer oss bakom en rekryteringsmässa är någonting nytt och ganska okonventionellt.”

”Vi bedömer att behovet av nyckelkompetenser till de snabbväxande kunskapsintensiva företagen berör oss alla och är viktig för hela regionen. Uppsala behöver visa vilken fantastiskt spännande arbetsmarknad som finns här", säger Erik Pelling.

Företagen som deltar på mässan har möjlighet att träffa kandidater till jobb som de har att erbjuda. Det sker genom jobbannonsering, matchning och personliga presentationsmöten.

Över 75 mötesförfrågningar har lämnats in i förväg från talanger till företag i regionen.

Sexton företag ställer ut, från växande uppstartsbolag till några av de största arbetsgivarna i regionen, alla inom tech eller life science. Tillsammans erbjuder de ett hundratal jobb på mässan.

Ett av företagen är Imint Image Intelligence där Andreas Lifvendahl är vd:

"Mässan är ett nytt och spännande grepp och en bra möjlighet för oss att nå vidare än via våra vanliga kanaler.”

"Vi delar nog utmaningen med många andra bolag som har spetsteknologi. De rätta experterna kan finnas över hela världen och för att vara ett attraktivt alternativ behöver vi förutom att bli upptäckta också kunna erbjuda en helhet som fungerar, både i form av utmanande arbete och en välkomnande stad", säger Andreas Lifvendahl.

Arrangör är Base10 på uppdrag av Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen.

 

Bilden: Tyvärr något beskuren.