platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Hundratals jobbtillfällen på Uppsala Talent Fair

onsdag invigs Uppsala Talent Fair, en ny digital, internationell rekryteringsmässa för stadens spetsföretag inom life science och tech.

Hittills har över 400 personer registrerat biljetter till den virtuella mässan, varav cirka en tredjedel av deltagarna är internationella, främst från andra länder inom Europa.

Många av deltagarna har också förbokat möten med rekryterande företag. Under mässan kan besökarna även interagera med utställande företag, organisationer och andra deltagare.

Det här är en ny modell av rekryteringsmässa som ska attrahera fler nyckelkompetenser från hela världen till Uppsalas företag inom life science och tech. För många av företagen är bristen på arbetskraft det största hindret för expansion.

Enligt Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, är årets Uppsala Talent Fair ett första försök att tillsammans sätta ljuset på de jobbmöjligheter som växer fram i staden.

”För att klara expansionen behöver vi få fler talanger att söka sig till Uppsala eller stanna kvar här efter avslutad examen från universiteten.”

”Att vi alla parter, Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen, ställer oss bakom en rekryteringsmässa är någonting nytt och ganska okonventionellt.”

”Vi bedömer att behovet av nyckelkompetenser till de snabbväxande kunskapsintensiva företagen berör oss alla och är viktig för hela regionen. Uppsala behöver visa vilken fantastiskt spännande arbetsmarknad som finns här", säger Erik Pelling.

Företagen som deltar på mässan har möjlighet att träffa kandidater till jobb som de har att erbjuda. Det sker genom jobbannonsering, matchning och personliga presentationsmöten.

Över 75 mötesförfrågningar har lämnats in i förväg från talanger till företag i regionen.

Sexton företag ställer ut, från växande uppstartsbolag till några av de största arbetsgivarna i regionen, alla inom tech eller life science. Tillsammans erbjuder de ett hundratal jobb på mässan.

Ett av företagen är Imint Image Intelligence där Andreas Lifvendahl är vd:

"Mässan är ett nytt och spännande grepp och en bra möjlighet för oss att nå vidare än via våra vanliga kanaler.”

"Vi delar nog utmaningen med många andra bolag som har spetsteknologi. De rätta experterna kan finnas över hela världen och för att vara ett attraktivt alternativ behöver vi förutom att bli upptäckta också kunna erbjuda en helhet som fungerar, både i form av utmanande arbete och en välkomnande stad", säger Andreas Lifvendahl.

Arrangör är Base10 på uppdrag av Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen.

 

Bilden: Tyvärr något beskuren.