platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
24-26 september avgörs Vildmarkskocken 2010

Vad gör maten godare än att äta den till havsbrus, fjällvindar och skogsdofter? Svenska Ekoturismföreningen vill lyfta fram måltiden där den lagas och äts utomhus. Ekoturismföreningen gör det genom att för femte året anordna kocktävlingen Vildmarkskocken under helgen den 24 - 26 september.

– Vi gör det i år tillsammans med Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, och helgen den 24 - 26 september är det stor invigning av det av Unesco utsedda biosfärområdet, säger Gunn el Hedman, Ekoturismföreningen.  Hela helgen är det Skörde- och Kulturfest i Skaraborg med många aktiviteter på olika platser och på söndagen blir det tävlingen Vildmarkskocken. För mer information om biosfärområdets invigning och Skördefesten: www.vanerkulle.se.

Årets tävling avgörs på Restaurang Nya hamnkrogen, Laxhall på Torsö i Vänern den 26 september. Fyra tvåmannalag går till final och gör upp om titeln Årets vildmarkskock och en prissumma på 20 000 kr. Lagen har en halv tipi till sitt förfogande där de först ska tillaga en lunch som är lämpad att ta med sig ut i naturen. Maxvikten för råvarorna är 500 gram. Maten lagas på ett primuskök. Endast en låga är tillåten.

I det andra tävlingsmomentet ska lagen tillaga en trerättersmiddag för sex personer. Maten, som lagas över öppen eld, ska sedan presenteras och serveras med en lämplig berättelse.

Under hösten ordnar Ekoturismföreningen också fyra regionala seminarier kring utomhusmatlagning. Syftet är att öka kunskapen, kompetensen och glädjen över att laga mat utomhus bland svenska naturturismarrangörer.

Tävlingen är uppdelad i två delmoment. Det första är att ta fram ett bra lunchrecept för vandrare. Det andra är att laga och presentera en trerätters middagsupplevelse som kan njutas i vildmarken. Den effektiva tävlingstiden för båda tävlingsmoment är tre timmar. Tidsöverdrag ger poängavdrag. Maten ska tillagas av säsongens råvaror, ekologiska och gärna lokalt producerade. Råvaror kan eventuellt få förbehandlas, men i anmälan till tävlingen ska du motivera varför. Kök och serveringsrum är del av en stor kåta (Tentipi). Fyra tvåmannalag går till final och gör upp om titeln Årets vildmarkskock och en prissumma på 20 000 kr.