platsannonser
Vi söker Event Sales Manager
till 
CWT MEETINGS & EVENTS
nyheter
hotellnytt
Egencia presenterar
de 100 bästa affärsresehotellen 2019 – Sex svenska hotell med på topplistan.
nytt jobb
Patric Sjöberg
lämnar Stockholmsmässan i maj 2019.
globalt nätverk
Göteborg
vill bli Sveriges första Unesco City of Literature.
mötesakademin
Spännande samarbete
Mellan Vår Gård och House of Sparks.
hotellnytt
Passion Manager Sophia Allerth
förverkligar Stordalens kultur på Stockholms största hotell.
forskning skapar möten
110 miljoner
till biologiska läkemedel.
ökad hållbarhet
Uniaden:
Resan mot ännu ett miljömärkt event.
flygindustrin
Världens säkraste flygbolag
2019 utsedda.
hotellnytt
Fem arkitektkontor tävlar
om att gestalta Svenska Mässans fjärde torn.
Strategi
Nederländska Kongress & Turistbyrån
stänger sitt kontor i Stockholm.
RSS
rss_icon
Länkar
24-26 september avgörs Vildmarkskocken 2010

Vad gör maten godare än att äta den till havsbrus, fjällvindar och skogsdofter? Svenska Ekoturismföreningen vill lyfta fram måltiden där den lagas och äts utomhus. Ekoturismföreningen gör det genom att för femte året anordna kocktävlingen Vildmarkskocken under helgen den 24 - 26 september.

– Vi gör det i år tillsammans med Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, och helgen den 24 - 26 september är det stor invigning av det av Unesco utsedda biosfärområdet, säger Gunn el Hedman, Ekoturismföreningen.  Hela helgen är det Skörde- och Kulturfest i Skaraborg med många aktiviteter på olika platser och på söndagen blir det tävlingen Vildmarkskocken. För mer information om biosfärområdets invigning och Skördefesten: www.vanerkulle.se.

Årets tävling avgörs på Restaurang Nya hamnkrogen, Laxhall på Torsö i Vänern den 26 september. Fyra tvåmannalag går till final och gör upp om titeln Årets vildmarkskock och en prissumma på 20 000 kr. Lagen har en halv tipi till sitt förfogande där de först ska tillaga en lunch som är lämpad att ta med sig ut i naturen. Maxvikten för råvarorna är 500 gram. Maten lagas på ett primuskök. Endast en låga är tillåten.

I det andra tävlingsmomentet ska lagen tillaga en trerättersmiddag för sex personer. Maten, som lagas över öppen eld, ska sedan presenteras och serveras med en lämplig berättelse.

Under hösten ordnar Ekoturismföreningen också fyra regionala seminarier kring utomhusmatlagning. Syftet är att öka kunskapen, kompetensen och glädjen över att laga mat utomhus bland svenska naturturismarrangörer.

Tävlingen är uppdelad i två delmoment. Det första är att ta fram ett bra lunchrecept för vandrare. Det andra är att laga och presentera en trerätters middagsupplevelse som kan njutas i vildmarken. Den effektiva tävlingstiden för båda tävlingsmoment är tre timmar. Tidsöverdrag ger poängavdrag. Maten ska tillagas av säsongens råvaror, ekologiska och gärna lokalt producerade. Råvaror kan eventuellt få förbehandlas, men i anmälan till tävlingen ska du motivera varför. Kök och serveringsrum är del av en stor kåta (Tentipi). Fyra tvåmannalag går till final och gör upp om titeln Årets vildmarkskock och en prissumma på 20 000 kr.