platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
100 000 besökare och 1 400 utställare på Stockholmsmässan

I fredags avslutades Nordbygg som är den största branschmässan för byggindustrin i Norden. Under fyra dagar var Stockholmsmässan fylld till brädden med rekordmånga utställare, drygt 930 företag, och 35 000 besökare. Nordbygg är en av de viktigaste mässorna för Stockholmsmässan och även för Stockholmsregionen. Mässan i sig omsätter 100 miljoner kronor och för Stockholms hotellnäring var rumsbeläggningen under mässdagarna rekordstor med ett uppskattad resultat på rumsintäkter om 72 miljoner.

Stockholmsmässan har på kort tid gått från ingen mässverksamhet alls till fulla hus. På mindre än en månad har tre stora mässor arrangerats, Nordiska Trädgårdar, HoReCa-mässan GastroNord och Nordbygg. Det betyder att närmare 1 400 utställare och nästan 100 000 personer har besökt Stockholmsmässan på fyra veckor.

Att Stockholmsmässan åter fylls med mässor och evenemang betyder mycket för hela regionen och framförallt för hotell och restauranger som lidit hårt under pandemin. Under förra veckan var hotellbeläggningen runt 96% och så hög har den inte varit sedan november 2019. Hotellens rumsintäkter genererar uppskattningsvis 72 miljoner under Nordbygg-dagarna*.

"Vi har på mindre än två månader kickstartat vår organisation, gått från 0 till 100. Det är en underbar känsla att återigen få röra sig i folkvimlet på en mässa. Vi ser oerhört positivt på framtiden och intresset för alla våra mässor är stort. Det personliga fysiska mötet är en stark hörnsten för företag som vill utveckla och driva affärer. Det är också en stor glädje att vår verksamhet betyder så mycket för hotell- och restaurangbranschen som både drabbats så hårt av pandemin de sista åren", säger Christian Clemens, CEO, Stockholmsmässan.

Nu väntar tre stora arrangemang som ska genomföras kommande veckor och alla går i miljö- och hållbarhetens tecken. Den 17-18 maj genomförs senaste nytillskottet bland mässor, hållbarhetsmässan Nordic Sustainability Expo, den 19-22 maj är det Antikmässan där allt som säljs är antikt och vintage och den 2-3 juni genomförs FN:s stora internationella miljömöte Stockholm+50 på Stockholmsmässan.