nyheter
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
RSS
rss_icon
Länkar
For a Better Climate Award går till Strawberry Properties investering på japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi

Nordic Climate Groups ”For a Better Climate Award” går till Strawberry Properties investering på japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi.

Fastighetsbolaget Strawberry Properties AB har tilldelats Nordic Climate Groups nyinstiftade pris ”For a Better Climate Award”.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram innovativa, hållbara kyl- och värmeinstallationer som innehåller mätbar energieffektivitet. ”For a Better Climate Award” delades ut på Nordbyggs Scen Kyla/Värme den 28 april.

Strawberry Properties AB, som ägs av Petter Stordalen är det fastighetsbolag som bland annat äger det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi på Hasseludden i Nacka utanför Stockholm. Hållbarhet och minskad miljöpåverkan är viktiga aspekter såväl för Strawberry Properties AB som för Yasuragi Hasseludden AB.

"Att vi är först ut att motta denna nya utmärkelse säger en del om vår vilja att hitta samarbetspartners som driver den tekniska utvecklingen framåt. Som en stor fastighetsägare inom framför allt hotellbranschen och som en del av Stordalens framåtblickande koncern är det viktigt för oss att hitta de bästa lösningarna för framtidens hållbara hotellnäring", säger Fredrik Johansson, Fastighetsansvarig på Strawberry Properties AB

 

Juryns motivering löd:

"Såväl kund som leverantör arbetar aktivt för att skapa lönsamma och miljövänliga fastigheter för framtiden. Genom installationen av ett koncept med DLE-teknik, Delta Lift Energy, på spa- och konferensanläggningen Yasuragi Hasseludden har både pengar, energi och miljö sparats. Resultatet är en minskning av tillförd olja med 300 m3 per år motsvarande 95% av oljeförbrukningen, oförändrad elförbrukning och totalt en minskad växthuspåverkan med 807 ton CO2. Besparingen i kronor är 5 miljoner SEK per år. Tekniken baseras på en klimatneutral berg- och luftvärmepump med CO2 som köldmedium. Jämfört med tidigare anläggning minskar även underhållet och ger tystare drift".

 

"Yasuragi är ett företag som strävar efter att göra gott för individen, samhället och miljön. Att ha en fastighetsägare som förstår hur detta hänger ihop är en ynnest. Grunden i varumärket handlar om att vi ska få våra gäster att komma ned i varv så att de kan hitta tillbaka till sin kraft och åka hem med ny energi. Om människor i grunden ska må bra och känna tillfredsställelse i livet behöver de veta att det går att skapa hållbara sätt att leva på, på alla plan. Här vill vi vara en inspiration", säger Kristofer Skoglund, Hotelldirektör på Yasuragi.

Anders Ekdahl som är Head of Sales & Strategy på Nordic Climate Group samt juryns ordförande kommenterar priset så här:

"Det är med glädje vi sett resultatet av installationen på Yasuragi. Vi vill betona samspelet mellan kund och leverantören Labkyl AB som möjliggjort det lyckade resultatet. Dialogen är en viktig pusselbit i att nå energieffektivitet och skapa hållbara lösningar".

 

Bilden: Fotograf: Jonas Koel.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group bildades 2021 och levererar kyl- och värmeinstallationer med energieffektivitet och hållbarhet i fokus. Nordic Climate Group finns på 40 orter i Sverige och Norge. Tillsammans omsätter gruppen cirka 2,2 miljarder SEK och har cirka 800 medarbetare.