platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic öppnar ett tredje hotell i Tromsø

Scandic Hotels har tecknat ett långtgående hyresavtal med fastighetsägaren Totaleiendom om ett nytt hotell med 305 hotellrum fördelat på 12 våningar i den nya stadsdelen Vervet i Tromsø, Norge. Scandic har sedan tidigare två hotell i Tromsø med totalt 390 hotellrum. Det nya hotellet som förväntas öppna 2025, blir ett viktigt tillskott för att möta efterfrågan från ett växande fritidssegment.

Hotellet kommer att ligga i den nya stadsdelen Vervet som är under uppbyggnad och har ett mycket bra läge precis vid vattnet i centrala Tromsø. Det nya hotellet tillför 305 hotellrum, restaurang, skybar, takterrass och mötesfaciliteter som även kan användas för privata evenemang.

Fastigheten kommer att byggas med hållbarhet i fokus med sikte på den internationella miljöcertifieringen BREEAM Excellent. Under Vervetområdet byggs även ett garage med 250 parkeringsplatser, samtliga försedda med laddningsstationer för elfordon dit Scandics gäster kommer att ha tillgång.

Tromsø är en attraktiv hotellmarknad för internationella fritidsresenärer, ett segment som förväntas öka över tid, drivet av en utbyggnad av Tromsø flygplats samt ett populärt resmål för kryssnings-, norrskens- och fjällturism. Scandic har sedan tidigare två hotell i Tromsø med totalt 390 hotellrum.

”Med detta fantastiska hotell befäster vi vår position som ledande hotellaktör i Nordnorge och inte minst i ett växande Tromsø. Vi har redan två väletablerade hotell i staden och med vårt nya hotell i en helt ny stadsdel, skapar vi en attraktiv mötesplats som stärker vårt hotellutbud för fritidsresenärer, i en region där vi ser en ökad hotellefterfrågan”, säger Asle Prestegard, Chef för Scandic Hotels Norge.

”Vervet har hittills varit en stor framgång och vi har lyckats skapa bra aktivitet i stadsdelen. Med etableringen av detta unika hotell hoppas vi kunna ta ytterligare steg framåt. Vi vill ge något tillbaka till Tromsøs befolkning genom allt vi gör här och med ytterligare ett Scandichotell i Tromsø får vi en ännu mer levande stadsdel”, säger Ørjan Ånesen, Fastighetschef Totaleiendom.

Bygget av Scandics tredje hotell i Tromsø påbörjas vid årsskiftet 2022/2023. Hotellet väntas få en totalyta om 16 500 kvadratmeter och blir således Nordnorges största hotell.