nyheter
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
Events skapar möten
Flera internationella mästerskap
stärker Malmö som evenemangsstad.
RSS
rss_icon
Länkar
Västerås får värdskapet för Sveriges Museers Vårmöte 2023

Västerås museer och Västmanlands läns museum blir nästa års värd för Sveriges Museers Vårmöte. Mötet i Västerås kommer att genomföras den 25–27 april 2023, och sannolikt blir Vårmötet år 2023 ett hybridmöte, med deltagare både på plats och online.

”Det är en ära att få arrangera Vårmötet och vi ser verkligen fram emot att få hälsa våra museikollegor välkomna till Västerås och Västmanland”, säger Katarina Frost, chef för Västerås museer, och Jennie Schaeffer, chef för Västmanlands läns museum. ”Oavsett om mötesdeltagarna kommer till Västerås eller deltar digitalt så vill vi erbjuda alla en givande konferens och upplevelser av konst och kultur på våra museer.”

Varje vår samlas den svenska museibranschen till ett tre dagar långt möte för kollegialt utbyte och seminarier kring ett aktuellt tema. Vårmötet brukar samla omkring 500 deltagare från hela landet. Det prestigefyllda uppdraget att få arrangera Vårmötet i samarbete med Riksförbundet Sveriges Museer och Riksantikvarieämbetet alternerar mellan landets museer.

”Vi är jätteglada att kunna bjuda in till museernas vårmöte i Västerås för första gången. Valet av värdstad tar hänsyn till det geografiska läget, men i det här fallet handlar det också om nyfikenheten på det utvecklingsarbete som gjorts hos stadens museer. Där finns också ett unikt samverkansarbete som vi tror att den svenska museibranschen kan inspireras av”, säger tillförordnade generalsekreterare Maria B Olofsson.

Under pandemin har Vårmötet genomförts i digital form medan årets möte som arrangeras av Halmstad kommun och Stiftelsen Hallands länsmuseer är den första hybridkonferensen. Årets tema för 2022 är museerna och klimatkrisen.

 

Här finns mer information om Vårmötet.