platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Västerås får värdskapet för Sveriges Museers Vårmöte 2023

Västerås museer och Västmanlands läns museum blir nästa års värd för Sveriges Museers Vårmöte. Mötet i Västerås kommer att genomföras den 25–27 april 2023, och sannolikt blir Vårmötet år 2023 ett hybridmöte, med deltagare både på plats och online.

”Det är en ära att få arrangera Vårmötet och vi ser verkligen fram emot att få hälsa våra museikollegor välkomna till Västerås och Västmanland”, säger Katarina Frost, chef för Västerås museer, och Jennie Schaeffer, chef för Västmanlands läns museum. ”Oavsett om mötesdeltagarna kommer till Västerås eller deltar digitalt så vill vi erbjuda alla en givande konferens och upplevelser av konst och kultur på våra museer.”

Varje vår samlas den svenska museibranschen till ett tre dagar långt möte för kollegialt utbyte och seminarier kring ett aktuellt tema. Vårmötet brukar samla omkring 500 deltagare från hela landet. Det prestigefyllda uppdraget att få arrangera Vårmötet i samarbete med Riksförbundet Sveriges Museer och Riksantikvarieämbetet alternerar mellan landets museer.

”Vi är jätteglada att kunna bjuda in till museernas vårmöte i Västerås för första gången. Valet av värdstad tar hänsyn till det geografiska läget, men i det här fallet handlar det också om nyfikenheten på det utvecklingsarbete som gjorts hos stadens museer. Där finns också ett unikt samverkansarbete som vi tror att den svenska museibranschen kan inspireras av”, säger tillförordnade generalsekreterare Maria B Olofsson.

Under pandemin har Vårmötet genomförts i digital form medan årets möte som arrangeras av Halmstad kommun och Stiftelsen Hallands länsmuseer är den första hybridkonferensen. Årets tema för 2022 är museerna och klimatkrisen.

 

Här finns mer information om Vårmötet.