platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Västerås får värdskapet för Sveriges Museers Vårmöte 2023

Västerås museer och Västmanlands läns museum blir nästa års värd för Sveriges Museers Vårmöte. Mötet i Västerås kommer att genomföras den 25–27 april 2023, och sannolikt blir Vårmötet år 2023 ett hybridmöte, med deltagare både på plats och online.

”Det är en ära att få arrangera Vårmötet och vi ser verkligen fram emot att få hälsa våra museikollegor välkomna till Västerås och Västmanland”, säger Katarina Frost, chef för Västerås museer, och Jennie Schaeffer, chef för Västmanlands läns museum. ”Oavsett om mötesdeltagarna kommer till Västerås eller deltar digitalt så vill vi erbjuda alla en givande konferens och upplevelser av konst och kultur på våra museer.”

Varje vår samlas den svenska museibranschen till ett tre dagar långt möte för kollegialt utbyte och seminarier kring ett aktuellt tema. Vårmötet brukar samla omkring 500 deltagare från hela landet. Det prestigefyllda uppdraget att få arrangera Vårmötet i samarbete med Riksförbundet Sveriges Museer och Riksantikvarieämbetet alternerar mellan landets museer.

”Vi är jätteglada att kunna bjuda in till museernas vårmöte i Västerås för första gången. Valet av värdstad tar hänsyn till det geografiska läget, men i det här fallet handlar det också om nyfikenheten på det utvecklingsarbete som gjorts hos stadens museer. Där finns också ett unikt samverkansarbete som vi tror att den svenska museibranschen kan inspireras av”, säger tillförordnade generalsekreterare Maria B Olofsson.

Under pandemin har Vårmötet genomförts i digital form medan årets möte som arrangeras av Halmstad kommun och Stiftelsen Hallands länsmuseer är den första hybridkonferensen. Årets tema för 2022 är museerna och klimatkrisen.

 

Här finns mer information om Vårmötet.