platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Brottsförebyggande rådets nationella konferens hålls i Borås 2023

Brottsförebyggande rådet (Brå) håller varje år en nationell konferens om lokalt brottsförebyggande arbete som kallas Råd för framtiden.

Nu är det bestämt att den nästa år kommer att äga rum på Borås Kongress den 29–30 mars. Årets konferens hölls i Gävle, och när den avslutades idag fick Fritids- och folkhälsonämndens ordförande i Borås, Håkan Eriksson (C), tillfälle att hälsa deltagarna välkomna till Borås.

"Borås är en mindre stad, men präglas på flera sätt av en storstads utmaningar. Vi har två särskilt utsatta områden och ligger nära Göteborg, med allt vad det innebär på gott och ont. Vi är därför övertygande om det på Råd för framtiden i Borås 2023 kommer finnas något för alla kommuner och organisationer, oavsett storlek och utmaningar".

Konferensen brukar locka ungefär 500 deltagare som i sitt yrke arbetar med lokalt trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete på främst kommuner och bostadsbolag samt inom polisen. Bland andra brukar justitieministern och Brottsförebyggande rådets generaldirektör vara med. Brottsförebyggande rådet kommer att planera konferensen och sätta ihop ett innehåll som kan bidra till att stötta det brottsförebyggande arbetet i hela Sverige.

Det lokala Brottsförebyggande rådet i Borås består av representanter från de flesta av Borås Stads förvaltningar, Bostäder i Borås, polisen, räddningstjänsten och Borås City. Gruppen arbetar bland annat med att initiera olika trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser. Brå i Borås står också bakom samverkansöverenskommelsen mellan Borås Stad och polisen.