platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Bryggarsalen expanderar och tar över hela Brygghuset vid Odenplan

Bryggarsalen får nya ägare och förvärvar hela Brygghuset om 2500 m2 med centralt läge vid Odenplan. Koncepten möten, event och konsert utökas med nya nöjeskoncept och co-work för att skapa fler möten mellan människor i ett levande historiskt hus.

"Att få möjlighet att skapa ett modernt helhetskoncept i Brygghuset och samtidigt förvalta dess historia har varit min vision sedan jag klev in i huset för drygt 10 år sedan, säger Cecilia Lind, vd. Innan pandemin hade vi växt ur våra lokaler och därför känns det extra spännande att nu få chansen att expandera tillsammans med nya ägare som har samma vision och kommer in med nya idéer som verkligen kan sätta hela Brygghuset på kartan", avslutar Cecilia Lind.

Konceptutvecklingen av det nya Brygghuset har påbörjats och kommer att förstärka den redan nu fullt pågående verksamheten av möten, event och konserter. Den 1 september öppnas dörrarna till två helt nyrenoverade våningsplan för co-work och möten tillsammans med en helt ny välkomnade entré.

"Vi vill vidareutveckla och förstärka bolagets befintliga affärsverksamhet genom att lyfta fram de klassiska inslagen i fastigheten och anspela på byggnadens ursprungliga syfte", säger Lars Blomberg, delägare och styrelseordförande. Målet är att fortsätta utveckla huset till en levande plats för möten, kreativitet, nöje och skapande, menar Lars Blomberg.

Parallellt med ombyggnationen pågår även en varumärkesresa där Bryggarsalen ska bli Brygghuset.

 

Följ Brygghusets resa i sociala medier och på www.bryggsalen.se

 

Bryggarsalen ägs av BBE Business Development AB, DDA Invest AB, DAPLandmark AB och Verator AB.


Historia

Det ursprungliga Hamburgerbryggeriet, som på den tiden hade sin verksamhet i hela kvarteret, har anor från slutet av 1800-talet. Man var pionjärer inom ölbryggningen i Sverige, då man som ett av de första bryggerierna började brygga lageröl, det så kallade pilsnerölet.

 

När man växte ur det gamla brygghuset uppfördes i stor stil det nya brygghuset, med dess pampiga bryggarsal, som stod färdigt 1914. Från 1890 till 1964 tillhörde bryggeriet AB Stockholms Bryggerier, vilket sedermera köptes upp av Pripps som bryggde öl i Brygghuset på Norrtullsgatan fram till början av 1970-talet.

Därefter har det K-märkta Brygghuset haft ett antal olika hyresgäster och verksamheter, främst inom kultursektorn.

 

År 2009 startades nuvarande bolag Hamburgerbryggeriet AB som sedan dess erbjuder en unik mötesplats för konferenser, fester, konserter, kort sagt alla typer av möten och tillfällen för människor att samlas.