platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Nordic Choice Hotels lanserar klimatfond för att accelerera sitt hållbarhetsarbete

Fonden som lanseras i april är tänkt att finansiera utvecklingen av klimatvänliga lösningar för hotellindustrin med målet att skapa en grönare framtid. I samband med lanseringen av fonden erbjuder Nordic Choice Hotels sina gäster att bidra genom att avsäga sig städning under sin vistelse på hotellen under konceptet Green Stay.

Att avstå städning ger en dubbelt positiv effekt, dels genom att gästen bidrar med pengar in i klimatfonden och dels genom att städningen i sig genererar miljöpåverkan. I snitt över Nordic Choice Hotels alla hotell genererar varje rum som städas 23 liter vatten, energiförbrukning på 1 kwh och 6 ml kemikalier, utöver klimatpåverkan från kemtvätt av lakan och handdukar. Genom att avsäga sig städning bidrar därför gästerna i två steg till en mer hållbar värld.

"Våra gäster vill resa och träffas även i framtiden. Det är därför vårt mål att se till att det kan göras på det mest klimatvänliga sätt som är möjligt. Vi vill driva transformationen mot en klimatneutral turismindustri och genom att göra vårt eget företag till ett grönare företag men också genom att investera i gröna lösningar för turismindustrin. Nu när vi lanserar vår klimatfond kan vi fortsätta driva hållbarhet inom besöksnäringen framåt", säger Harald Bjugstad-Holm, Hållbarhetsdirektör på Nordic Choice Hotels.

Green Stay kommer att lanseras på kedjans hotell inom varumärkena Clarion Hotel, Quality Hotel och Clarion Collection Hotel i april. Inom Quality och Clarion Collection behöver gästen säga till för att få sitt rum städat och på Clarion behöver gästen frånsäga sig städning. I och med det skänker Nordic Choice Hotels en summa pengar till fonden som dels kommer att fungera som en grund för kommande klimatprojekt inom Nordic Choice Hotels och dels genom investeringar i företag som utvecklar hållbara lösningar för turismen.

"Vi vill hjälpa våra gäster göra smarta och hållbara val när det kommer till miljö och hållbarhet. Vi vill leda vägen, vara en rebell och en utmanare i branschen och inte vänta på att EU kommer med nya klimat-tilltag, vi vill istället driva utvecklingen av dessa. Lanseringen av en klimatfond och fortsatt fokus på hållbarhet är helt rätt för oss", säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer på Nordic Choice Hotels.

En tydlig trend och standard i branschen efter pandemin är att gästen själv får välja hur ofta man vill ha sitt rum städat. På Nordic Choice Hotels vill man anpassa sig efter gästens behov och genom det göra en bra sak och bidra till vår resa mot ett mer klimatvänligt företag.

Inom sitt hållbarhetsarbete har Nordic Choice Hotels bland annat tidigare i år sparat in drygt 1750 ton CO2 genom att uppdatera hela sin datorpark till Googles Operativsystem istället för Windows och därmed förlänga livslängden på datorerna.