platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Miri Sumiq ny driftsdirektör för Clarion Hotel

Som inofficiell nordisk mästare i att öppna hotell på den Nordiska marknaden så har Miri Sumiq nu utsetts till att förstärka Clarion Hotels ledningsgrupp och ansvara för driften av delar av den svenska hotellportföljen. Sumiq är idag vd och hotelldirektör för Clarion Hotel Sea U i Helsingborg.

Februari 2021 öppnade Miri Sumiq dörrarna för de första gästerna på nybyggda Clarion Hotel Sea U i Helsingborg. Dessförinnan har han inom Clarion Hotel arbetat med ett flertal hotellöppningar som Clarion Hotel Malmö Live, Clarion Hotel Copenhagen Airport och Clarion Hotel The Edge i Tromsø, Clarion Hotel Trondheim.

Nu är det dags för nästa steg i Miri Sumiqs karriär och där blir hotellöppningar och gästupplevelser fortsatt centrala delar. Miri Sumiq har utsetts till en av två driftsdirektörer för Clarion Hotel i Sverige.

"Clarion Hotel växer så det knakar och ambitionerna framöver är skyhöga. Inte minst vad gäller fortsatt tillväxt och frammejslandet av nya gästerbjudanden. För att lyckas med detta så är rollen som driftsdirektör oerhört viktig. Det är få som kan slå Miri på fingrarna när det gäller att starta upp nya hotell och skapa trivsel bland medarbetare och gäster och därför är jag oerhört glad över att han tackat ja till rollen som driftsdirektör för Clarion Hotel i Sverige. Han kommer att utmanas från dag ett med fantastiska hotellprojekt som Clarion Hotel Umeå och Clarion Hotel The Pier och Clarion Hotel Draken i Göteborg", säger Nordic Choice Hotels COO Katalin Paldeak.

Och för Miri Sumiq som under hela sin karriär fokuserat på uppstart och utveckling är det nya uppdraget utmanande men också väldigt roligt.

"De som känner mig brukar säga att jag är dynamisk, tydlig, driven och trygg. Jag hoppas att dom har rätt för den roll jag nu går in i är en drömroll för mig där jag vet att jag kommer utmanas av alla våra fantastiska hotelldirektörer och stå i situationer kopplat till nya hotellprojekt som är det närmaste man kan komma en svensk version av Extreme Home Makeover. För att tackla det och driva de stora processerna i hamn så krävs alla dessa egenskaper och mer. Det här känns oerhört roligt och jag har redan kastat mig över jobbet", säger Clarion Hotels nye driftsdirektör.

Miri Sumiq har framtill nu varit vd och hotelldirektör för Clarion Hotel Sea U i Helsingborg. Det är en roll som han under våren lämnar när en ersättare är på plats.

I Clarion Hotels centrala ledning kommer det att finnas två driftsdirektörer med ansvar för den svenska marknaden. Utöver Miri Sumiq så är ytterligare en person under rekrytering.