platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Fler än 200 utställare på GastroNord 5-7 april

På mässan GastroNord, på Stockholmsmässan, samlas hotell-, restaurang- och cateringbranschen under tre dagar, med drygt 200 utställare på plats. Några av höjdpunkterna är de tre prestigefulla tävlingarna, ett aktuellt och spännande scenprogram med föredrag och pandelsamtal. Inviger och talar på plats gör finansborgarrådet Anna König Jerlmyr som även medverkar på pressfrukosten där hon berättar om Future Good Food City och om Stockholms väg till en av en de mest hållbara, kreativa och innovationsdrivna gastronomiska huvudstäderna.

GastroNord har i år fem viktiga fokusområden som handlar om att minska matsvinnet, teknikutveckling, framtidens mat och dryck, energifrågor och innovationer. Årets scen gästas av en lång rad kunniga experter inom fokusområdena. Några av de som medverkar är professor Karin Wendin som förklarar framtidens mat, Jens Dolk, vinkännare och matsvinnsengagerad som berättar om arbetet med att minska matsvinnet, Andreas Wilhelmsson pratar om inomhusodling i en tid av klimatförändringar och Fredrik Gröndahl, KTH och Anders Kiessling, SLU lyfter fram ”Blå mat”, det vill säga mat som hämtar ur havet. Hela scenprogrammet finns här.

Tävlingen utser Sveriges bästa glass i fyra olika kategorier och i år är rekordmånga anmälda. Tävlingen arrangeras av Tony Olsson till vardags konditormästare på Thelins konditori i Stockholm och Stockholmsmässan. De tävlande i 2022 års Glass-SM bedöms i de fyra kategorierna: Glassmästarens val, Hasselnötsglass, Jordgubbssorbet och Arla Pro Grekisk Yoghurt. Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Vinnaren koras 5 april kl 15.00.

Årets Vinordic Wine Challenge slår alla rekord med nära 1100 viner som tävlar i tolv klasser. Juryn utser varje år Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Vinnarna offentliggörs med en pressrelease 5 april kl 12.00.

Gastronomi Sverige står värd för GS Commis Award som är en kocktävling för unga kvinnliga kockar. I korthet går tävlingen ut på att laga en måltid av en råvara som meddelas två veckor innan. Tävlingen riktar sig till unga kvinnliga kockar med syfte att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. Tillagningen sker i tävlingsområdet på mässan den 7 april kl 10.00 – 13.00. Vinnaren koras kl 15.00.

 

Läs mer om GastroNord här.