platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Copenhagen Legacy Lab lanserar ny förfinad metodik

COPENHAGEN Convention Bureaus Copenhagen Legacy Lab har utvecklat en förbättrad legacy-metodik. Den inkluderar en 7-stegsmodell som kommer att vara avgörande för att fördjupa det strategiska förhållningssättet till långsiktig planering av arv och mätningar av internationella kongresser i framtiden.

Med utgångspunkt i Copenhagen Legacy Labs (CLL) nuvarande fyrstegsmodell från 2019 och inspirerad av EU-kommissionens föreslagna tillvägagångssätt för "Impact Social Measurement", skapar den nya metoden ett mer nyanserat tillvägagångssätt och en djupare förståelse av mekanismerna i spelet, vilket leder till en ännu mer meningsfull arvsprocess.

I praktiken tar den hänsyn till Köpenhamns och Danmarks prioriteringar och fästen som stöds av SDG, en ny marknadssituation och ekonomiska metoder. Det innebär också fler planeringssteg och ett bredare mätvokabulär. Alla syftar till att öka sannolikheten för potentiella och relevanta långvariga effekter för destinationen, den givna internationella sammanslutningen eller företaget och deras samhällen. Effekterna från kongresser varierar från fall till fall, vilket kan leda till både genomslag och/eller arv.

"Den nya metoden tillämpas på utvalda fall i Köpenhamn så att vi kan spåra och mäta olika men ändå sammanlänkade effekter från dessa kongresser. Vi kommer att mäta både kortsiktiga mötesresultat och utfall på medellång sikt som kan leda till ett förändrat beteende eller prestation för de inblandade individerna, och potentiella långsiktiga positiva effekter på samhället och arv som stödjer en kongress strategiska mål", säger Annika Rømer, Senior Manager för Copenhagen Legacy Lab.

Förutom att undersöka en bredare vokabulär för mätning, har CLL fokuserat på att utöka sina kriterier för att välja ut relevanta kongresser som identifierar huvuddrivkrafterna för produktivitet, tillväxt och samhällsomvandling. Detta tillvägagångssätt stöds av forskning och en analys utförd för CLL av ekonomer och konsulter.

”Innan ett anbud ens har lämnats försöker vi nu identifiera de mest kritiska hindren för att uppnå effekter som möter samhällets behov. Vi frågar oss också vilka typer av kongresser som är bäst lämpade för att bryta dessa barriärer för att lämna arv”, säger Annika Rømer.

"Vi har lagt till de extra steg, kriterier och villkor som behövs för att vara mer detaljorienterade i vår strategiska planeringsmetod för arv. Detta inkluderar intressenter, aktiviteter och mätning. Det kommer att ge oss värdefulla insikter som kan användas för att stärka framtida arvsarbete och affärsmodeller”, säger Rømer.

Med den nya metoden tar Copenhagen Convention Bureau en mer aktiv och konsulterande roll.

"Om vi ​​vill säkerställa att vi vinner rätt kongresser, som i sin tur genererar potentiella nya affärer, know-how och partnerskap för oss, våra kunder och hela industrin, kommer vi att behöva knyta an och rådgöra med våra kunder ännu mer än tidigare . Detta innebär också att ge dem nya marknadsinsikter, produkter och perspektiv – den äldre metodiken är en av dem”, säger Bettina Reventlow-Mourier, biträdande kongresschef.

Den nya metoden kommer att testas på utvalda fall under de kommande tre till sex månaderna. Detta innebär att CLL tar emot input från kunder för att vidareutveckla verktygen för löpande övervakning och mätning av data för att göra det enkelt för kunder och partners att utnyttja och använda.

Läs mer här: https://www.wonderfulcopenhagen.com/convention-bureau/news-room/copenhagen-legacy-lab-launches-refined-methodology