platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Guld till Calle Sandström på Högberga Gård i kocktävlingen Copper Skillet 2022

Den svenska vinnaren i seniorklassen av årets uttagning i kocktävlingen Copper Skillet 2022 blev 33-åriga Calle Sandström från Högberga Gård, Lidingö. Därmed får Calle representera Sverige i världsfinalen som äger rum på MGM centre i Las Vegas den 24 maj.

"Det känns helt fantastiskt att ta hem segern och naturligtvis ärofyllt att få representera Sverige i världsfinalen. Nu blir det fira, sedan ladda om, med målet inställt på att ta medalj även i världsfinalen i Las Vegas", säger Calle Sandström, kock på Högberga Gård.

Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”mystery basket” och Calle valde vårlamm och baljväxtfärs som huvudråvaror.

"Tanken bakom temat ligger väl i tiden med hur vi redan arbetar på Högberga Gård. Våra menyer ändras från dag till dag utifrån de råvaror som tilltalar oss mest. Känslan för smaker, tillredningsmetoder och upplägg tränas ständigt. Vi satsar stort på matupplevelsen och att nu Calle går och vinner tävlingen gör mig förstås mäkta stolt", säger Tommy Eriksson, Gastronomisk ledare på Högberga Gård, som själv tagit både OS-guld tillsammans med Stockholm Culinary Team och varit kapten för Svenska Kocklandslaget.

 

Juryns motivering;

"Modern och kreativ presentation, bra balanserade smaker och väl tillagade huvudråvaror"