platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Guld till Calle Sandström på Högberga Gård i kocktävlingen Copper Skillet 2022

Den svenska vinnaren i seniorklassen av årets uttagning i kocktävlingen Copper Skillet 2022 blev 33-åriga Calle Sandström från Högberga Gård, Lidingö. Därmed får Calle representera Sverige i världsfinalen som äger rum på MGM centre i Las Vegas den 24 maj.

"Det känns helt fantastiskt att ta hem segern och naturligtvis ärofyllt att få representera Sverige i världsfinalen. Nu blir det fira, sedan ladda om, med målet inställt på att ta medalj även i världsfinalen i Las Vegas", säger Calle Sandström, kock på Högberga Gård.

Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”mystery basket” och Calle valde vårlamm och baljväxtfärs som huvudråvaror.

"Tanken bakom temat ligger väl i tiden med hur vi redan arbetar på Högberga Gård. Våra menyer ändras från dag till dag utifrån de råvaror som tilltalar oss mest. Känslan för smaker, tillredningsmetoder och upplägg tränas ständigt. Vi satsar stort på matupplevelsen och att nu Calle går och vinner tävlingen gör mig förstås mäkta stolt", säger Tommy Eriksson, Gastronomisk ledare på Högberga Gård, som själv tagit både OS-guld tillsammans med Stockholm Culinary Team och varit kapten för Svenska Kocklandslaget.

 

Juryns motivering;

"Modern och kreativ presentation, bra balanserade smaker och väl tillagade huvudråvaror"