nyheter
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
Events skapar möten
Flera internationella mästerskap
stärker Malmö som evenemangsstad.
RSS
rss_icon
Länkar
Guld till Calle Sandström på Högberga Gård i kocktävlingen Copper Skillet 2022

Den svenska vinnaren i seniorklassen av årets uttagning i kocktävlingen Copper Skillet 2022 blev 33-åriga Calle Sandström från Högberga Gård, Lidingö. Därmed får Calle representera Sverige i världsfinalen som äger rum på MGM centre i Las Vegas den 24 maj.

"Det känns helt fantastiskt att ta hem segern och naturligtvis ärofyllt att få representera Sverige i världsfinalen. Nu blir det fira, sedan ladda om, med målet inställt på att ta medalj även i världsfinalen i Las Vegas", säger Calle Sandström, kock på Högberga Gård.

Det unika med tävlingen är att de tävlande kockarna har 30 minuter på sig att kreera en konferensmiddag utifrån exakt samma förutsättningar: en råvarukorg med hemliga huvudingredienser och utrustade med endast ett gasolkök. Årets tema var ”mystery basket” och Calle valde vårlamm och baljväxtfärs som huvudråvaror.

"Tanken bakom temat ligger väl i tiden med hur vi redan arbetar på Högberga Gård. Våra menyer ändras från dag till dag utifrån de råvaror som tilltalar oss mest. Känslan för smaker, tillredningsmetoder och upplägg tränas ständigt. Vi satsar stort på matupplevelsen och att nu Calle går och vinner tävlingen gör mig förstås mäkta stolt", säger Tommy Eriksson, Gastronomisk ledare på Högberga Gård, som själv tagit både OS-guld tillsammans med Stockholm Culinary Team och varit kapten för Svenska Kocklandslaget.

 

Juryns motivering;

"Modern och kreativ presentation, bra balanserade smaker och väl tillagade huvudråvaror"