platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Världstävling till Halmstad i augusti

Gravel Grit n Grind Halmstad är inte vilken tävling som helst, det är en grusvägscykeltävling i en gren inom cykel som kallas för gravel. En sport som hela tiden ökar i popularitet och lockar världens bästa cyklister. Deltävlingarna, som är kvalificeringstävlingar inför UCI-VM senare i höst, är världsomspännande. Och Halmstad är norra Europas enda tourstopp!

Tävlingen Gravle Grit n Grind Halmstad ingår i det internationella cykelförbundets nya tävlingsserie för cykeltävling på grusväg, Trek UCI Gravel World Series. Sverigearrangör är Cancano Tours AB.

För Halmstads del har deltävlingen stor betydelse. Inte minst för att den förläggs den 19-21 augusti och därmed förlänger sommarsäsongen. Tävlingen är en 3-dagars tävling varav etapp 2 på lördagen är kvalificeringsgrundande för UCI Gravel VM. Hela tävlingsprojektet har ett långsiktigt perspektiv och förhoppningen är att detta kommer bli ett återkommande evenemang.

"Det är otroligt inspirerande för oss att få vara en del av Trek UCI Gravel World Series" säger Peter Larsson, tävlingsledare för Gravel Grit n Grind Halmstad. Här finns både grusvägarna och kunskapen om att genomföra världsevenemang. Eftersom vår tävling utgör kvalificering för UCI Gravel VM vågar vi hoppas på ett mycket intressant internationellt startfält i augusti. Det är ett nytt koncept från UCI och vi tror att det kommer fungera utmärkt i våra fantastiska halländska skogar.

Med tanke på att de tävlande finns på plats i hela tre dagar har de möjlighet att förlänga sin vistelse och skapa en minisemester tillsammans med familj och vänner. Något som kan ha stor betydelse för den lokala besöksnäringen. Avdelningen Evenemang och möten på Destination Halmstad arbetar målmedvetet med att förlänga säsongen, en viktig strategi för att utveckla Halmstad som ett besöksnav året runt.

"Utomhusaktiviteter och cykling har tagit fart i Halmstad. Vi har fantastiska förutsättningar tack vare våra naturnära cykelleder utmed kusten och i inlandet. Kattegattleden och Hylteslingan är ett par exempel. Vår erfarenhet från ett stort antal genomföranden av större till världsstora evenemang tror jag har haft betydelse vid värvningen av evenemanget till Halmstad. Det som är extra positivt är att deltävlingen i Trek UCI Gravel World Series kan bli ett årligt återkommande evenemang. Jag ser verkligen fram emot att få välkomna cyklisterna med deras familjer från hela världen hit och visa upp vår fina stad",  säger Johnny Ewerstein, projektledare på Evenemang och möten på Destination Halmstad.

Union Cycliste Internationale (UCI) bildades den 14 april 1900 i Paris och är organisationen som ansvarar för professionella cykeltävlingar. UCI:s huvudkontor ligger i Aigle i Schweiz