platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Världstävling till Halmstad i augusti

Gravel Grit n Grind Halmstad är inte vilken tävling som helst, det är en grusvägscykeltävling i en gren inom cykel som kallas för gravel. En sport som hela tiden ökar i popularitet och lockar världens bästa cyklister. Deltävlingarna, som är kvalificeringstävlingar inför UCI-VM senare i höst, är världsomspännande. Och Halmstad är norra Europas enda tourstopp!

Tävlingen Gravle Grit n Grind Halmstad ingår i det internationella cykelförbundets nya tävlingsserie för cykeltävling på grusväg, Trek UCI Gravel World Series. Sverigearrangör är Cancano Tours AB.

För Halmstads del har deltävlingen stor betydelse. Inte minst för att den förläggs den 19-21 augusti och därmed förlänger sommarsäsongen. Tävlingen är en 3-dagars tävling varav etapp 2 på lördagen är kvalificeringsgrundande för UCI Gravel VM. Hela tävlingsprojektet har ett långsiktigt perspektiv och förhoppningen är att detta kommer bli ett återkommande evenemang.

"Det är otroligt inspirerande för oss att få vara en del av Trek UCI Gravel World Series" säger Peter Larsson, tävlingsledare för Gravel Grit n Grind Halmstad. Här finns både grusvägarna och kunskapen om att genomföra världsevenemang. Eftersom vår tävling utgör kvalificering för UCI Gravel VM vågar vi hoppas på ett mycket intressant internationellt startfält i augusti. Det är ett nytt koncept från UCI och vi tror att det kommer fungera utmärkt i våra fantastiska halländska skogar.

Med tanke på att de tävlande finns på plats i hela tre dagar har de möjlighet att förlänga sin vistelse och skapa en minisemester tillsammans med familj och vänner. Något som kan ha stor betydelse för den lokala besöksnäringen. Avdelningen Evenemang och möten på Destination Halmstad arbetar målmedvetet med att förlänga säsongen, en viktig strategi för att utveckla Halmstad som ett besöksnav året runt.

"Utomhusaktiviteter och cykling har tagit fart i Halmstad. Vi har fantastiska förutsättningar tack vare våra naturnära cykelleder utmed kusten och i inlandet. Kattegattleden och Hylteslingan är ett par exempel. Vår erfarenhet från ett stort antal genomföranden av större till världsstora evenemang tror jag har haft betydelse vid värvningen av evenemanget till Halmstad. Det som är extra positivt är att deltävlingen i Trek UCI Gravel World Series kan bli ett årligt återkommande evenemang. Jag ser verkligen fram emot att få välkomna cyklisterna med deras familjer från hela världen hit och visa upp vår fina stad",  säger Johnny Ewerstein, projektledare på Evenemang och möten på Destination Halmstad.

Union Cycliste Internationale (UCI) bildades den 14 april 1900 i Paris och är organisationen som ansvarar för professionella cykeltävlingar. UCI:s huvudkontor ligger i Aigle i Schweiz