platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Agne Bengtsson ny vd på Elmia AB

Agne Bengtsson blir ny vd på det kommunalägda mässbolaget Elmia AB. Sedan ett halvår tillbaka har han varit tillförordnad vd, men nu står det klart att han tar över posten tills vidare.

"Jag är glad och hedrad över att få företräda Elmia AB med all sin historik och kvalitet. Jag hoppas kunna fortsätta utveckla ett redan starkt varumärke tillsammans med alla entusiastiska medarbetare", säger Agne Bengtsson.

Elmia tvingades under pandemin att minska personalstyrkan på grund av att restriktioner satte stopp för många event och mässor. Agne Bengtsson, som tillträder 1 april, ser nu fram emot ett intensivt år med bland annat VA-mässan i mars, Bilsport Performance & Custom Motor Show i april, Elmia Produktionsmässor i maj och Elmia Wood i juni.

"Det är stora utmaningar som ligger framför oss naturligtvis. Vi fortsätter rekrytera och stärka organisationen i rätt tempo. Det kommer att bli ett intensivt arbete, men samtidigt ser alla på Elmia väldigt mycket fram emot det här året", säger Agne Bengtsson.

Tidigare var Agne Bengtsson klubbdirektör i HV71 i sex år. Innan dess var han vd för transport- och entreprenadföretaget Transab under flera år.

Sten-Åke Karlsson, ordförande i Elmia, berättar att förtroendet för Agne Bengtsson växt under det gångna halvåret och att han kommer att bidra med stabilitet och leda en organisation som kan föra verksamheten framåt i vardagen som i ett mer långsiktigt perspektiv.

"Vi har haft en rekryteringsprocess med flera kandidater. Styrelsen och ägaren Rådhus AB har sett en mycket positiv utveckling sedan Agne tog över och vi tycker att hans kompetens och erfarenhet matchar med vd-uppdraget på Elmia", säger Sten-Åke Karlsson.

Elmia AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilken i sin tur ägs av Jönköpings kommun. Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.