platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Johanna Thermaenius blir ny HR-direktör för Scandic Sverige

Scandic anställer Johanna Thermaenius i rollen som HR-direktör för Scandic Hotels i Sverige. I sin nya roll kommer hon att ansvara för HR-arbetet för bolagets 86 hotell, svenska supportkontor, samt långsiktigt driva bolagets arbete inom kompetensförsörjning, företagskultur och organisationsutveckling. Johanna tillträder sin tjänst den första september då hon sluter upp som en del av Scandic Sveriges ledningsgrupp.

"För ett serviceföretag i en personalintensiv verksamhet är detta en mycket viktig roll, jag är därför väldigt glad att kunna välkomna Johanna till Scandic. Johanna har gedigen erfarenhet från ledarskapsfrågor, kompetens- och organisationsutveckling och jag ser fram emot att få arbeta tillsammans för att fortsätta utveckla bolaget framåt", säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Närmast kommer Johanna från tjänsten som HR-direktör för Keolis Sverige AB. Dessförinnan har hon arbetet inom olika bolag i MTR-koncernen, där hon bland annat ansvarade för talangutveckling och ledarskapsfrågor och hon var även en del av att starta upp det kommersiella tågbolaget MTRX mellan Stockholm och Göteborg. Totalt kan hon summera över 20 år inom HR-området. Hennes yrkesbana började dock inom hotell och turistnäringen där hon under tio års tid arbetade som servitris, receptionist och reseledare.

"Det här är ett drömjobb för mig. Jag har länge längtat tillbaka till hotellbranschen och att få börja som HR-direktör på Scandic Hotels i Sverige känns helt fantastiskt. Scandic är en hotellkedja jag är väldigt imponerad av och har bott mycket på och jag ser fram emot att nu få lära känna organisationen, medarbetarna och utveckla mina kunskaper om besöksnäringen i stort", säger Johanna Thermaenius, nytillträdande HR-direktör på Scandic Hotels i Sverige.

Johanna Thermaenius efterträder Åsa Dammert. Fredrik Wetterlundh, HR-chef på Scandic Hotels Group, är ställföreträdare fram tills Johanna tillträder sin tjänst den 1 september, 2022.