platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Johan Wijkman blir ny Chef för det japanska badet på Yasuragi

Johan Wijkman blir mannen som nu tar vid för att förvalta och utveckla den del av Yasuragi som är den främsta anledningen till att så många besöker denna resortanläggning i Nacka, Stockholm.

Johan har en gedigen erfarenhet med över 20 år i besöksnäringen där han haft flera ledande positioner. Senast kommer Johan från BouleBar där han varit operativ chef för flera enheter. Johan kommer att ingå in ledningsgruppen på Yasuragi och är ytterst ansvarig för verksamheten i det japanska badet med behandlingsavdelning samt över 3000 kvm av avkopplande badupplevelser skapade för att gästen ska få återhämtning, möjlighet att stänga av den digitala världen för ett tag och åka hem med ny kraft.

"Det ska det bli oerhört spännande och kul att få bli en del av Yasuragi. Att få bevara, men också fortsätta utveckla detta unika koncept som erbjuder så många en möjlighet att koppla av. Jag är nyfiken som person och strävar alltid efter att utvecklas och lära mig nytt. En av mina deviser är “Om du frågar så kommer du att känna skam i en minut, om du inte gör det kommer du att känna skam hela ditt liv”."

Yasuragi har under 25 års tid varit en plats dit människor kommer för att koppla av från vardagen och hämta ny energi. Stillhet, skönhet och harmoni har varit ledord ända sedan starten 1997, och det japanska badet är då som nu grundsten i konceptet Yasuragi. 2018 öppnade Yasuragi åter efter en omfattande nybyggnation av det japanska badet. Den nya miljön ritades av DAP Arkitekter som efter en studieresa till Japan lät sig inspireras av den traditionella japanska badkulturen och den gamla tidens kejserliga innergårdar. Man har plockat upp materialen betong och trä, från byggnadens ursprungliga arkitektur av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.

"Det är med stor värme vi välkomnar Johan till oss på Yasuragi. Med sin långa erfarenhet av att leda andra i servicebranschen har vi rekryterat en person som kommer vara en stor tillgång och ge oss nya perspektiv på hur vi ska fortsätta utveckla det japanska bade", säger Monika Hilm, vd på Yasuragi.