nyheter
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
Events skapar möten
Flera internationella mästerskap
stärker Malmö som evenemangsstad.
RSS
rss_icon
Länkar
Sveriges största bubbelevent är tillbaka – största evenemanget efter pandemin

I helgen får alla bubbelälskare äntligen mötas på Sveriges största evenemang med fokus på mousserande viner. Sparkling Stockholm hade premiär 7 mars 2020 och blev en slutsåld succé som lockade tusentals bubbelentusiaster. Det var också det sista stora evenemanget på Stockholm Waterfront innan pandemin och blir nu husets första evenemang på två år.

”Det är en cirkel som slutits, att vi avslutade med bubbel och nu öppnar med bubbel när Sparkling Stockholm är tillbaka. Det känns fantastiskt att få öppna upp huset igen med denna sprakande bubbelhelg”, säger Kenth Larsson, säljansvarig på Stockholm Waterfront Congress Centre & Radisson Blu Waterfront Hotel.

Premiären av Sparkling Stockholm blev en succé när den genomfördes 7 mars 2020. Nästan 60 utställare med champagne, cava, prosecco och andra mousserande viner mötte tusentals bubbelentusiaster som ville utforska världens bubbel.

”Sparkling är verkligen ett älskat koncept, det ser vi både här i Stockholm och i Göteborg. Därför har vi valt att utöka med ytterligare en dag för att fler ska få chansen att ta del av upplevelsen”, säger Hanna Wreeth, projektledare mässansvarig för Sparkling Stockholm.

Även i år finns det bästa av mousserande viner representerat tillsammans med annat gott som ska bidra till en bättre smakupplevelse.

”Vår ambition är alltid att skapa en lärorik mötesplats där entusiaster med gemensamma intressen möts för att byta tips och kunskap. Vi tror nämligen att kunskap är grunden till en bättre dryckesupplevelse. Det handlar om kvalitét framför kvantitet och därför är det också kul att presentera en utställarlista som står för en bredd och representerar så många olika stilar”, säger Kenth Larsson.

Det är även en total kvalitét som genomsyrar hela upplevelsen på Sparkling Stockholm. Pandemin har medfört ett nytt tänk kring genomföranden av den här typen av evenemang och det är viktigt att alla besökare känner att det är en trygg plats att besöka.

”Våra lokaler på Stockholm Waterfront är stora och i år har vi öppnat ännu mer yta för besökarna att röra sig på. Dels är det luftigt bland montrarna men vi har även flera restaurangytor där besökarna kan ta en paus och njuta av något gott, allt från ostron och löjrom till huvudrätter. Vi har såklart även begränsat antal biljetter men för den som ännu inte har finns det chans att köpa entré i dörren”. säger Kenth Larsson.

”Lokalerna är inte bara stora, dom är också fantastiskt vackra. Det känns jättekul att få arrangera den här typen av evenemang i dom här lokalerna”, säger Hanna Wreeth.

 

Fakta

Evenemang: Sparkling Stockholm

Datum: 11–12 mars

Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre

Åldersgräns: 18 år

Arrangör: Svenska Dryckesmässor och Waterfront Congress Centre & Radisson Blu Waterfront Hotel

Mer info: sparklingstockholm.se

 

Foto: Henrik Mill.