platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt koncept för hållbara konferenser minskar CO₂-utsläppen med 75 procent

Nu tar Nordic Choice Hotels nästa steg i sitt hållbarhetsarbete och lanserar ett alternativ till konventionella konferenser. Under namnet ”A Sustainable Conf” kan konferensgästerna göra val som får deras konferenser att bli grönare, skonsammare och hälsosammare, och på så vis vara med och bidra till FNs 17 globala mål för hållbar utveckling. Genom satsningen räknar Nordic Choice Hotels att gästen med rätt val kan minska sitt CO-avtryck med 75 procent.

Tillsammans med Orkla Foodsolutions genomför nu Nordic Choice Hotels en storsatsning för att minska matens klimatpåverkan. Satsningen som går under namnet ”The Sustainable Conf” bygger på att arbeta med klimatkompenserade och hållbara råvaror, så som lokalt producerat spannmål och sill. För att minska svinnet så tar man vara på råvaror på nya sätt: ett överblivet ägg från frukosten kan bli en äggröra till fikat, nötter och müsli kan toppa ett chokladbräck och grönsaker kan kokas till en kompott att toppa yoghurt med som mellis.

”Konferenser och möten är en väldigt stor del av hotellens verksamhet och därför ett perfekt område att ge sig på för att minska klimatavtrycken. Det är därför som vi som en av Nordens största mötesarrangör tillsammans med Orkla tar vårt ansvar för att förbättra och utveckla detta område. Vi är fullt fokuserade och beslutsamma om att vara det mest hållbara mötes- och konferenskonceptet på marknaden”, säger Nordic Choice Hotels hållbarhetsdirektör Harald Bjugstad-Holm.

Förutom att minska de negativa klimatavtrycken så är ”The Sustainable Conf” utvecklat för att öka den mentala prestationen genom att till exempel dra ned på sockret. Målet är att ska må bra och vara fylld med energi hela vägen genom och också efter en bra konferens.

”Bra konferenser resulterar i att deltagarna går därifrån fulla med energi och en känsla av att man varit produktiva. Ska man lyckas med det så gäller det att hålla medvetandet på topp och kroppen alert under hela konferensen. Maten är central för att det ska lyckas”, säger Fredrik Bengtsson på ABLE foundations, som har varit med och tagit fram programmet.

Utöver att matens innehåll förbättrats så kommer konferensgästerna att erbjudas pausfilmer med TV-profilen Lovisa ”Lofsan” Sandström som leder deltagarna i korta fysiska övningar.

Som ett faktiskt kvitto på vilken skillnad som deltagarna gör får de ett besked om hur deras val har minskat klimatbelastningen efter konferensen. Ett räkneexempel ger att med morgonfika, lunch och eftermiddagssnack enligt Sustainable Conf-konceptet kan minska miljöpåverkan med 75 procent jämfört med en traditionell konferens.

”The Sustainable Conf” startar under våren 2022 på fyra hotell och kommer framöver att lanseras på alla hotell med konferensverksamhet.

De hotell som börjar med ”The Sustainable Conf” är:

  • Clarion Sign
  • Clarion Oslo
  • Quality Hotel The Weaver
  • Quality Hotel HasleLinje

Läs mer om iniativet här »

Ta en rörelsepaus med Lovisa Sandström här »