platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Nytt koncept för hållbara konferenser minskar CO₂-utsläppen med 75 procent

Nu tar Nordic Choice Hotels nästa steg i sitt hållbarhetsarbete och lanserar ett alternativ till konventionella konferenser. Under namnet ”A Sustainable Conf” kan konferensgästerna göra val som får deras konferenser att bli grönare, skonsammare och hälsosammare, och på så vis vara med och bidra till FNs 17 globala mål för hållbar utveckling. Genom satsningen räknar Nordic Choice Hotels att gästen med rätt val kan minska sitt CO-avtryck med 75 procent.

Tillsammans med Orkla Foodsolutions genomför nu Nordic Choice Hotels en storsatsning för att minska matens klimatpåverkan. Satsningen som går under namnet ”The Sustainable Conf” bygger på att arbeta med klimatkompenserade och hållbara råvaror, så som lokalt producerat spannmål och sill. För att minska svinnet så tar man vara på råvaror på nya sätt: ett överblivet ägg från frukosten kan bli en äggröra till fikat, nötter och müsli kan toppa ett chokladbräck och grönsaker kan kokas till en kompott att toppa yoghurt med som mellis.

”Konferenser och möten är en väldigt stor del av hotellens verksamhet och därför ett perfekt område att ge sig på för att minska klimatavtrycken. Det är därför som vi som en av Nordens största mötesarrangör tillsammans med Orkla tar vårt ansvar för att förbättra och utveckla detta område. Vi är fullt fokuserade och beslutsamma om att vara det mest hållbara mötes- och konferenskonceptet på marknaden”, säger Nordic Choice Hotels hållbarhetsdirektör Harald Bjugstad-Holm.

Förutom att minska de negativa klimatavtrycken så är ”The Sustainable Conf” utvecklat för att öka den mentala prestationen genom att till exempel dra ned på sockret. Målet är att ska må bra och vara fylld med energi hela vägen genom och också efter en bra konferens.

”Bra konferenser resulterar i att deltagarna går därifrån fulla med energi och en känsla av att man varit produktiva. Ska man lyckas med det så gäller det att hålla medvetandet på topp och kroppen alert under hela konferensen. Maten är central för att det ska lyckas”, säger Fredrik Bengtsson på ABLE foundations, som har varit med och tagit fram programmet.

Utöver att matens innehåll förbättrats så kommer konferensgästerna att erbjudas pausfilmer med TV-profilen Lovisa ”Lofsan” Sandström som leder deltagarna i korta fysiska övningar.

Som ett faktiskt kvitto på vilken skillnad som deltagarna gör får de ett besked om hur deras val har minskat klimatbelastningen efter konferensen. Ett räkneexempel ger att med morgonfika, lunch och eftermiddagssnack enligt Sustainable Conf-konceptet kan minska miljöpåverkan med 75 procent jämfört med en traditionell konferens.

”The Sustainable Conf” startar under våren 2022 på fyra hotell och kommer framöver att lanseras på alla hotell med konferensverksamhet.

De hotell som börjar med ”The Sustainable Conf” är:

  • Clarion Sign
  • Clarion Oslo
  • Quality Hotel The Weaver
  • Quality Hotel HasleLinje

Läs mer om iniativet här »

Ta en rörelsepaus med Lovisa Sandström här »