platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Lund blir värd för European Silver League i volleyboll

Det svenska damlandslaget i volleyboll spelar sina fyra hemmamatcher i European Silver League i Idrottshallen i Lund i juni. Det är resultatet av ett samarbete mellan Svensk Volleyboll, Visit Lund, Lunds kommun och Sveriges största volleybollklubb Lunds VK. ”En dröm går i uppfyllelse”, säger klubbchefen Stefan Sjöström.

Det svenska landslaget, med systrarna Haak och systrarna Lazic i spetsen, skördade enorma framgångar under året som gick. Kulmen var en bragdartad seger över Bulgarien, en stornation i volleyboll, vilket ledde fram till en historiskt bra femteplats i EM.

Framgången gjorde Sverige klart för EM 2023. Det här året spelar Sverige European Silver League, med start i slutet av maj och final 2 juli. Sverige möter hemma och borta Portugal, Estland, Slovenien och Luxemburg. En vinst i ESL ger en plats i nästa års European Golden League, vilken föregår Europamästerskapen.

De fyra hemmamatcherna spelas i Idrottshallen i Lund, och de kommer direktsändas av Sveriges Television. I Idrottshallen kommer också merparten av de svenska träningarna bedrivas inför och under European Silver League.

”Det här ligger helt rätt för Sverige. Nu tar vi nya tag och bygger landslaget för framtiden. Det blir skarpa matcher mot de här länderna och då vill vi ge oss bästa möjliga förutsättningar. Det gör vi i Lund”, säger Simon Dahl, internationell förbundschef på Svensk Volleyboll.

Att det blev Lund finns det många anledningar till. För European Silver League är det geografiska läget bra. Det finns en bra chans att matcherna fyller Idrottshallen med publik, vilket ger en bra inramning i en arena som redan är känd för att skapa bra stämning. Och stödet från arrangerande Lunds VK är så bra det kan bli.

”Detta är mycket glädjande, och helt i linje med kommunens evenemangs- och mötesstrategi för att öka Lunds attraktionskraft. Genom långsiktigt engagemang och tätt samarbete med olika intressenter bygger vi grunden till Lund som det självklara valet för upplevelser och möten,” säger Christoffer Nilsson, kommundirektör i Lunds kommun, som bidrar med finansiering i form av evenemangsstöd.

”Gensvaret från kommunen och våra egna medlemmar i Lunds VK har varit enormt och vi har nu påbörjat ett viktigt och spännande förarbete tillsammans med Svensk Volleyboll och Visit Lund kring allt från marknadsföring till evenemangsplanering och funktionärer”, säger Stefan Sjöström.

European Silver League

Sveriges hemmamatcher i Idrottshallen, Lund:

  • Lördag 4 juni 15:00 | Sverige–Portugal
  • Söndag 12 juni 15.00 | Sverige–Estland
  • Lördag 18 juni 15.00 | Sverige–Luxemburg
  • Onsdag 22 juni 18:00 | Sverige–Slovenien

 

Bilden: ”Vi är så stolta att kunna erbjuda volleybollpubliken en stor internationell landslagsturnering”, säger Boel Starbrant, Visit Lund, här tillsammans med Stefan Sjöström, Lunds VK, och Simon Dahl, Svensk Volleyboll. Foto: Hanna Darejati