platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Coeos plattform för digitala communities året om en ny möjlighet för mötesindustrin

Startupbolaget Coeo i Umeå började utveckla en plattform för digitala möten redan innan pandemin. När fysiska träffar snabbt skulle ersättas med webbinarier flödade kunderna in. Idag är bolaget ett av Sveriges skickligaste när det kommer till så kallade hybridmöten. Alltså möten deltagare kan vara med i fysiskt eller digitalt, simultant.

"Vi har från starten drivits av att öka kunskapsspridning mellan människor på ett hållbart sätt. Vi har nu kunder över hela Sverige och under pandemin har vi arrangerat möten med deltagare från 180 länder. Det blir sammantaget väldigt många flygresor över hela världen som tack vare vår teknik inte behövt göras", säger Anders Gunnarsson, grundare och vd.

Men mötes- och eventindustrins omdaning är inte över, tvärtom. Den har bara börjat tror Anders. Han förutspår en transformation: från eventtänk till community-byggande. Och Coeo har redan lösningen.

"Det vi märker är att arrangörer gärna vill att deltagarna ska fortsätta att mötas efter och mellan event och konferenser, och med teknik är det möjligt. Vi tror att det kommer bli vanligt att i stället för att rigga fysiska träffar en, två gånger per år, så har vi ett ständigt pågående utbyte med varandra digitalt. Att det normala blir att ses året om i en digital värld som kompletteras med ett fysiskt lager, i stället för tvärtom som det varit tidigare. Coeo-plattformen löser redan det här", säger Anders Gunnarsson.

Kongressarrangören Umeå Congress, specialiserade på större vetenskapliga konferenser, har arbetat med Coeo-plattformen sedan första versionen.

"Vi har ett superbra samarbete. Vi har använt tekniken till max med upp till nio parallella sessioner samtidigt i plattformen. Under pandemin har vi riggat minst 40 arrangemang med deltagare från jordens alla hörn och kunderna är jättenöjda", säger Krister Andersson, vd.

Han tror att det digitala kan få stå tillbaka under en period nu eftersom vi saknat det fysiska, men att det digitala förstås är en stor del av framtiden.

"Våra kunder lär sig hela tiden hur man kan använda olika kombinationer av lösningar och funktioner för att skräddarsy den allra bästa upplevelsen utifrån sina egna specifika behov. En utmaning har exempelvis varit hur vi i det digitala synliggör partners och samarbetspartners som är vana att visa upp sina produkter i montrar. Vi löser det genom att inkorporera dem i konferensprogrammet i stället. Det gäller bara att våga tänka nytt", säger Krister Andersson.

 

Lönsamheten då? Är indutrin beredd att betala för digitala lösningar?

"Vi har tjänat minst lika mycket på det digitala som med det fysiska under pandemin. Jag skulle säga att det är lättare att paketera och ta betalt för det digitala faktiskt. Och eftersom vi ”äger” Coeo-plattformen så förknippas vi med arrangemangen där fullt ut till skillnad för om vi arrangerar en konferens i en tredje parts lokaler. På så vis har Coeo också stärkt vårt eget varumärke, säger Krister Andersson.

 

Coeo får affärsstöd från Umeå-baserade inkubatorn Uminova Innovation.

 

Bilden: Under 2021 tog Coeo in fyra miljoner i kapital från Umeå-baserade Fort Knox. Idag är bolaget ett av Sveriges skickligaste på digitala möten och hybridmöten.