platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny förening lyfter Affärsresor i Europa.

Tretton nationella affärsreseföreningar i Europa har i veckan grundat ”European Network of Business Travel Associations” (BT4Europe) med målet att ge köpare av affärsresor och -möten en starkare röst i Europa. BT4Europe kommer att ha sin bas i Bryssel.

Miljoner européer reser årligen i tjänsten, tusentals arbetstillfällen har skapats och behövs för att serva tjänsteresandet. I alla europeiska länder utgör tjänsteresorna en betydande del av våra ekonomier och våra samhällen. Fram till nu har företag och myndigheter, stora konsumenter av resor och möten, inte haft en gemensam stark röst som kan lyfta deras frågor och representera dem på europeisk nivå.

BT4Europe avser att vara bryggan mellan de nationella medlemsföreningarna och politiska beslutsfattare i Europa. Överst på agendan står återhämtningen av affärsresandet efter pandemin, frågan om hur vi gör resandet mer hållbart samt främjandet av digitala processer inom affärsresandet.

Grundare av BT4Europe är ABTA (Österrike), AEGVE (Spanien), AITMM (Italien), AFTM (Frankrike), ASTM (Schweiz), BATM (Belgien), CORTAS (Nederländerna), DBTA (Danmark), FBTA (Finland), NATM (Nederländerna), NBTA (Norge), SBTA (Sverige) och VDR (Tyskland). Förhoppningen är att BT4Europe kommer växa med fler medlemmar och partners.

”Pandemin satte ljuset på avsaknaden av en stark röst som tillvaratar affärsresenärernas och branschens intressen. Ambitionen är öka förståelsen om, och kunskapen för, vad affärsresesektorn betyder för Europa", säger Lotten Fowler, General Manager för SBTA och nyligen vald Board Director i BT4Europe.