platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny förening lyfter Affärsresor i Europa.

Tretton nationella affärsreseföreningar i Europa har i veckan grundat ”European Network of Business Travel Associations” (BT4Europe) med målet att ge köpare av affärsresor och -möten en starkare röst i Europa. BT4Europe kommer att ha sin bas i Bryssel.

Miljoner européer reser årligen i tjänsten, tusentals arbetstillfällen har skapats och behövs för att serva tjänsteresandet. I alla europeiska länder utgör tjänsteresorna en betydande del av våra ekonomier och våra samhällen. Fram till nu har företag och myndigheter, stora konsumenter av resor och möten, inte haft en gemensam stark röst som kan lyfta deras frågor och representera dem på europeisk nivå.

BT4Europe avser att vara bryggan mellan de nationella medlemsföreningarna och politiska beslutsfattare i Europa. Överst på agendan står återhämtningen av affärsresandet efter pandemin, frågan om hur vi gör resandet mer hållbart samt främjandet av digitala processer inom affärsresandet.

Grundare av BT4Europe är ABTA (Österrike), AEGVE (Spanien), AITMM (Italien), AFTM (Frankrike), ASTM (Schweiz), BATM (Belgien), CORTAS (Nederländerna), DBTA (Danmark), FBTA (Finland), NATM (Nederländerna), NBTA (Norge), SBTA (Sverige) och VDR (Tyskland). Förhoppningen är att BT4Europe kommer växa med fler medlemmar och partners.

”Pandemin satte ljuset på avsaknaden av en stark röst som tillvaratar affärsresenärernas och branschens intressen. Ambitionen är öka förståelsen om, och kunskapen för, vad affärsresesektorn betyder för Europa", säger Lotten Fowler, General Manager för SBTA och nyligen vald Board Director i BT4Europe.