platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
Kellerman
I have a feeling we are not in Kansas anymore
Roger Kellerman om att stå inför en värld där gamla regler inte längre gäller.
RSS
rss_icon
Länkar
Hernö Gin skapar koncepthotell

Vid Kanaludden på Härnön i Härnösand bereds nu marken för bygget av hotellet som ska ha utsikt över havet och staden. Första spadtaget planeras att tas i vår, men Jon Hillgren, grundare och vd för Härnö Gin, har sett ett behov av ett nytt hotell i tjugo år.

"Fler än 7 000 personer besöker årligen vårt destilleri för att se hur framställningen går till och genomför ginprovningar. Det behövs fler övernattningsmöjligheter med hög klass i Härnösand", säger han.

De äger hotellet tillsammans med flera andra Härnösandsföretag men ambitionen är att skapa ett koncepthotell för Härnö Gin.

"Jag är uppväxt här, så jag brinner för att utveckla Härnösand. Jag vill ge stadens besökare en upplevelse, säger Jon Hillgren.

Några planer på att bygga ut destilleriet finns inte i nuläget, men han ser fram emot att det stora hotellprojektet äntligen kan påbörjas. Det blir 128 rum med allt från standardrum till mer lyxiga sviter. Här blir konferensmöjligheter för upp till 225 personer i sju lokaler. Förutom två barer och restaurang ligger hotellet i anslutning till simhallen dit man kan ta sig genom en underjordisk gång. Där finns också gym och relaxavdelning.

Om allt går enligt planerna ska hotellt står klart 2024.

"Krook & Tjäder har stor erfarenhet av att rita hotell och vet att varje projekt är unikt", säger Peter Håkansson Torring, arkitekt på Krook & Tjäder. "Men det här projektet är mer unikt än de flesta. På en fantastisk plats nära vattnet i centrala Härnösand har vi tillsammans med Hernö Gin utformat en stilig byggnad med ett spännande koncept".

Hernö Gin skapar ett av världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, med transparens i alla led och fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra in premiumginkulturen i allas vardagsrum.

"Vår ambition är att hela entréplanet ska kännetecknas av en hemma-hos-känsla där upplevelsen av Hernö Gin är tydlig", säger Jon Hillgren. "Vi vill omfamna gästerna med mat- och dryckesupplevelser samt det sköna värdskap som vi redan är omtalade för. Jag vill att Hernö Gin Hotell ska vara en mötesplats att längta till och att längta tillbaka till".

 

Fakta

• Läge: Hernö Gin Hotell byggs havsnära vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet och som via Östra kanalen når Nattviken. Ett centralt beläget hotell med gångavstånd till Härnösands centrum.

• Antal våningar: 9.

• Antal rum: 128, varav 18 är större rum och sviter.

• Faciliteter: Flera barer, restaurang, konferensanläggning med sju lokaler och kapacitet upp till 225 personer. Relax och bad i intilliggande arkitekturklenoden Simhallen tillgängligt för hotellets gäster.