platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
The Wood Hotel nomineras till det prestigefyllda Green Awards

Det internationellt erkända hållbarhetspriset Green Awards utser årligen några av världens mest innovativa aktörer inom hållbarhet och grön teknologi. I årets upplaga hittar man nyöppnade The Wood Hotel by Elite, en av de verksamheter som på ett framstående sätt bidrar till en grönare framtid.

Sedan 2008 har Green Awards kommit att bli världens största och kanske viktigaste hållparhetspris som årligen utser pionjärer inom olika segment. På listan över tidigare pristagare finner man en rad tunga namn så som Dr. Jane Goodall, Sir David Attenborough, Vivienne Westwood, Kering, BMW och Miele. Alla med den gemensamma nämnaren att man genom sitt arbete, nytänkande och innovativa lösningar på olika sätt möjliggjort för en grönare framtid. Nu har det erkända Green Awards nominerat The Wood Hotel by Elite inom kategorin ”Konstruktion/Byggnad” för sitt innovativa arkitektoniska koncept med fokus på just hållbarhet.

”Redan på ritbordet togs hotellet fram för att kunna vara en förebild inom modern, hållbar arkitektur. Något som följt med oss genom hela byggnationen och in i den dagliga driften. Därför är vi givetvis oerhört stolta och glada över att The Wood Hotel uppmärksammas internationellt, inte minst av ett av världens kanske viktigaste hållbarhetspriser", säger Tomas Bäcklund, Marknadschef, Elite Hotels of Sweden.

Hotellet som stod klart i höstas har trots några få månader i bruk flitigt uppmärksammats både nationellt och internationellt. Redan tidigt tilldelades The Wood Hotel en rad priser för sin arkitektur, som genomgående syftar till att minimera hotellets klimatavtryck.

”Hållbarhet kommer med största sannolikhet att vara en viktig anledningen till resor, och om ännu viktigare i framtiden. Därför är det en fröjd för oss att driva ett hotell i en vacker träbyggnad som redan nu är klimatpositiv, och där uppvärmning och el är klimatneutral", säger David Åberg, Hotelldirektör, The Wood Hotel by Elite.

Precis som namnet avslöjar är hotellet byggt i trä, ett virke som bokstavligen utgör själva kärnan i den 20 våningar höga konstruktionen. Virket tog man från de lokala skogarna för att dels minimera transporterna, och dels för att materialet effektivt binder koldioxid. Man installerade även solceller på hotellets tak med batterier för lagring av överskottsenergi, och valde den intilliggande Skellefteälven för alstring av energi. Hotellets tak fick i sin tur en multifunktionell takträdgård som en del av isoleringen från kyla, värme och oljud, men också som ett sätt att stötta och bevara den biologiska mångfalden och fördröja avrinningen av vatten.

”Vi kommer givetvis att fortsätta utveckla våra miljöstrategier för att erbjuda en produkt som är av högsta kvalitet, både vad gäller upplevelse och hållbarhet. Att man från alla våra rum kan se Skellefteälven – källan för en viktig del i detta klimatarbete är definitivt ett unikt försäljningsargument,” fortsätter David Åberg.

Green Awards är en del av Greentech Festival, en plattform för innovativa idéer där visioner, produkter och företag som driver förändring mot en grönare ekonomi uppmärksammas. Prisceremonin för Green Awards och kategorin ”Konstruktion/Byggnad” äger rum i november i Singapore.