platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Choice Hotels vinnare i markanvisningstävlingen för Falsterbo Strandbad

En vinnare i markanvisningstävlingen Falsterbo Strandbad Hotell, spa och konferensanläggning är korad. Det vinnande bidraget är Skanör Falsterbo Strandbad AB tillsammans med Nordic Choice Hotels & Resort, PEAB och arkitektbyrån Krook & Tjäder. Projektet går nu in i en fas där en detaljplan ska tas fram tillsammans med de vinnande entreprenörerna. Ambitionen är byggstart av hotellet inom 5-6 år.

Juryn fick fem anonymiserade förslag där tre valdes ut för närmare och djupare presentation för politiker i partierna som är representerade i kommunfullmäktige. Motiveringen för valet av vinnare från juryn lyder bland annat som följer:

"Förslaget samspelar fint med den omgivande tallskogen och ger ett lätt, öppet och luftigt intryck".

 

Destinationskonceptet öppnar för alla, vilket är tilltalande. Den tilltänkta operatören, Nordic Choice Hotels, är Nordens största spa-operatör och driver 200 hotell.

"Vår vinnare har lyckats fånga och tillvarata det lokala men kombinerar det med ett internationellt anslag och tung erfarenhet. Vi har höga förhoppningar och ser en året runt-destination i Falsterbo som ökar vår attraktivitet och skapar många nya jobb", säger Carina Wutzler kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.

"Det var ett otroligt starkt startfält som vill vara med och utveckla Falsterbo Strandbad. I juryn har vi haft ett tufft arbete där vi inte bara bedömt hur konceptet står i samklang med platsen, naturen och omgivningen. Vi har analyserat helheten ur ett hållbarhetsperspektiv - såväl byggnad som hotelloperatör. En del av målsättningen är att få in en aktör som är långsiktigt trovärdig med ett genuint intresse av platsen och att driva verksamhet i Falsterbo", säger Martina Ljung projektledare på Vellinge kommun.

"Under 1900-talet var det här platsen där kungligheter, jetset och internationella kändisar som Beatles sökte lugn och ro. Nu är det dags att väcka den här anrika badorten igen och ge den tillbaka sin forna glans. Vi vet att det här är en plats som har en särskild plats i hjärtat hos många, inte minst de som bor i Falsterbo, och det är därför med stor ödmjukhet som vi nu gläder oss åt att med respekt för platsen, den unika miljön skapa en destination i absoluta internationell toppklass," säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

 

Bilden är beskuren.