platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Choice Hotels vinnare i markanvisningstävlingen för Falsterbo Strandbad

En vinnare i markanvisningstävlingen Falsterbo Strandbad Hotell, spa och konferensanläggning är korad. Det vinnande bidraget är Skanör Falsterbo Strandbad AB tillsammans med Nordic Choice Hotels & Resort, PEAB och arkitektbyrån Krook & Tjäder. Projektet går nu in i en fas där en detaljplan ska tas fram tillsammans med de vinnande entreprenörerna. Ambitionen är byggstart av hotellet inom 5-6 år.

Juryn fick fem anonymiserade förslag där tre valdes ut för närmare och djupare presentation för politiker i partierna som är representerade i kommunfullmäktige. Motiveringen för valet av vinnare från juryn lyder bland annat som följer:

"Förslaget samspelar fint med den omgivande tallskogen och ger ett lätt, öppet och luftigt intryck".

 

Destinationskonceptet öppnar för alla, vilket är tilltalande. Den tilltänkta operatören, Nordic Choice Hotels, är Nordens största spa-operatör och driver 200 hotell.

"Vår vinnare har lyckats fånga och tillvarata det lokala men kombinerar det med ett internationellt anslag och tung erfarenhet. Vi har höga förhoppningar och ser en året runt-destination i Falsterbo som ökar vår attraktivitet och skapar många nya jobb", säger Carina Wutzler kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.

"Det var ett otroligt starkt startfält som vill vara med och utveckla Falsterbo Strandbad. I juryn har vi haft ett tufft arbete där vi inte bara bedömt hur konceptet står i samklang med platsen, naturen och omgivningen. Vi har analyserat helheten ur ett hållbarhetsperspektiv - såväl byggnad som hotelloperatör. En del av målsättningen är att få in en aktör som är långsiktigt trovärdig med ett genuint intresse av platsen och att driva verksamhet i Falsterbo", säger Martina Ljung projektledare på Vellinge kommun.

"Under 1900-talet var det här platsen där kungligheter, jetset och internationella kändisar som Beatles sökte lugn och ro. Nu är det dags att väcka den här anrika badorten igen och ge den tillbaka sin forna glans. Vi vet att det här är en plats som har en särskild plats i hjärtat hos många, inte minst de som bor i Falsterbo, och det är därför med stor ödmjukhet som vi nu gläder oss åt att med respekt för platsen, den unika miljön skapa en destination i absoluta internationell toppklass," säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

 

Bilden är beskuren.