platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Choice Hotels vinnare i markanvisningstävlingen för Falsterbo Strandbad

En vinnare i markanvisningstävlingen Falsterbo Strandbad Hotell, spa och konferensanläggning är korad. Det vinnande bidraget är Skanör Falsterbo Strandbad AB tillsammans med Nordic Choice Hotels & Resort, PEAB och arkitektbyrån Krook & Tjäder. Projektet går nu in i en fas där en detaljplan ska tas fram tillsammans med de vinnande entreprenörerna. Ambitionen är byggstart av hotellet inom 5-6 år.

Juryn fick fem anonymiserade förslag där tre valdes ut för närmare och djupare presentation för politiker i partierna som är representerade i kommunfullmäktige. Motiveringen för valet av vinnare från juryn lyder bland annat som följer:

"Förslaget samspelar fint med den omgivande tallskogen och ger ett lätt, öppet och luftigt intryck".

 

Destinationskonceptet öppnar för alla, vilket är tilltalande. Den tilltänkta operatören, Nordic Choice Hotels, är Nordens största spa-operatör och driver 200 hotell.

"Vår vinnare har lyckats fånga och tillvarata det lokala men kombinerar det med ett internationellt anslag och tung erfarenhet. Vi har höga förhoppningar och ser en året runt-destination i Falsterbo som ökar vår attraktivitet och skapar många nya jobb", säger Carina Wutzler kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.

"Det var ett otroligt starkt startfält som vill vara med och utveckla Falsterbo Strandbad. I juryn har vi haft ett tufft arbete där vi inte bara bedömt hur konceptet står i samklang med platsen, naturen och omgivningen. Vi har analyserat helheten ur ett hållbarhetsperspektiv - såväl byggnad som hotelloperatör. En del av målsättningen är att få in en aktör som är långsiktigt trovärdig med ett genuint intresse av platsen och att driva verksamhet i Falsterbo", säger Martina Ljung projektledare på Vellinge kommun.

"Under 1900-talet var det här platsen där kungligheter, jetset och internationella kändisar som Beatles sökte lugn och ro. Nu är det dags att väcka den här anrika badorten igen och ge den tillbaka sin forna glans. Vi vet att det här är en plats som har en särskild plats i hjärtat hos många, inte minst de som bor i Falsterbo, och det är därför med stor ödmjukhet som vi nu gläder oss åt att med respekt för platsen, den unika miljön skapa en destination i absoluta internationell toppklass," säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

 

Bilden är beskuren.