platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Fredrik Utheim är ny vd på Marholmen

Nu tar Marholmen nästa steg mot att sätta den lilla ön i Roslagen på kartan som Sveriges nästa stora året-runt destination.

"Jag ser verkligen fram emot att vidareutveckla Marholmen till sin fulla potential tillsammans med våra medarbetare och ägare", säger Fredrik Utheim, som tillträdde som ny vd efter årsskiftet.

Marholmen ligger i Roslagens skärgård, strax utanför Norrtälje. På den 93 hektar stora ön ryms bland annat hotell, stugor, villor, glamping, konferens, spa, ställplatser, festlokaler, badtunnor, bastu, bryggor och en egen sandstrand. Aktiviteter för både privat- och konferensgäster året runt inkluderar äventyrsgolf, multisportbana, 10-kamp, Walking gym, Skogsbad, kallbad, grillplatser, en agilitybana och lekplatser.

"Jag ser en enorm potential att verkligen sätta Marholmen på kartan som helt unik och hållbar destination för besökare året runt", säger Fredrik Utheim. "Alla förutsättningar finns redan på plats och när erbjudandet kom kunde jag inte tacka nej till utmaningen att leda den fortsatta utvecklingen".

Genom historien har människor kommit till Marholmen för avkoppling och rekreation. 1913 donerade Nils och Hanna Berg en del av Marholmen till Landsorganisationen (LO) för att ge arbetarhustrur och arbeterskor möjlighet till vila. Det är en tradition som än idag förvaltas av ägaren, Svenska Kommunalarbetareförbundet.

"Ägaren och styrelsen ser en stor potential i Kommunals fortsatta ägande i Marholmen. Vi önskar Fredrik och hans team lycka till och ser fram emot att få följa resan på nära håll", säger Marholmens styrelseordförande, Johan Hessius.

Fredrik Utheim har en gedigen erfarenhet från hotellbranschen och kommer närmast från Annordia där han arbetade med hotellfastighetsutveckling. Tidigare har han bland annat varit Sverigechef och koncernchef för tidigare Rica Hotels, vd för Stockholm Meeting Selection och General Manager för Radisson BLU-hotellen på Arlanda. Fredrik har också internationell erfarenhet från USA, Spanien och Norge och utbildning inom Hospitality Managment från Miami, Florida.