platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Fredrik Utheim är ny vd på Marholmen

Nu tar Marholmen nästa steg mot att sätta den lilla ön i Roslagen på kartan som Sveriges nästa stora året-runt destination.

"Jag ser verkligen fram emot att vidareutveckla Marholmen till sin fulla potential tillsammans med våra medarbetare och ägare", säger Fredrik Utheim, som tillträdde som ny vd efter årsskiftet.

Marholmen ligger i Roslagens skärgård, strax utanför Norrtälje. På den 93 hektar stora ön ryms bland annat hotell, stugor, villor, glamping, konferens, spa, ställplatser, festlokaler, badtunnor, bastu, bryggor och en egen sandstrand. Aktiviteter för både privat- och konferensgäster året runt inkluderar äventyrsgolf, multisportbana, 10-kamp, Walking gym, Skogsbad, kallbad, grillplatser, en agilitybana och lekplatser.

"Jag ser en enorm potential att verkligen sätta Marholmen på kartan som helt unik och hållbar destination för besökare året runt", säger Fredrik Utheim. "Alla förutsättningar finns redan på plats och när erbjudandet kom kunde jag inte tacka nej till utmaningen att leda den fortsatta utvecklingen".

Genom historien har människor kommit till Marholmen för avkoppling och rekreation. 1913 donerade Nils och Hanna Berg en del av Marholmen till Landsorganisationen (LO) för att ge arbetarhustrur och arbeterskor möjlighet till vila. Det är en tradition som än idag förvaltas av ägaren, Svenska Kommunalarbetareförbundet.

"Ägaren och styrelsen ser en stor potential i Kommunals fortsatta ägande i Marholmen. Vi önskar Fredrik och hans team lycka till och ser fram emot att få följa resan på nära håll", säger Marholmens styrelseordförande, Johan Hessius.

Fredrik Utheim har en gedigen erfarenhet från hotellbranschen och kommer närmast från Annordia där han arbetade med hotellfastighetsutveckling. Tidigare har han bland annat varit Sverigechef och koncernchef för tidigare Rica Hotels, vd för Stockholm Meeting Selection och General Manager för Radisson BLU-hotellen på Arlanda. Fredrik har också internationell erfarenhet från USA, Spanien och Norge och utbildning inom Hospitality Managment från Miami, Florida.