platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Landslagsledare förstärker som Culinary Executive Chef på Svenska Mässan

Den 1 februari tillträdde den tidigare lagledaren för det Svenska Kocklandslaget Fredrik Andersson sin nya tjänst som Culinary Executive Chef på Svenska Mässan Gothia Towers. Med åtta landslagsår i bagaget kommer Fredrik ansvara för att utveckla den kulinariska upplevelsen med fokus på hållbar gastronomi och glädje.

"Känns otroligt roligt att vara tillbaka och i en väldigt spännande roll", säger Fredrik Andersson.

Fredrik har en lång och gedigen erfarenhet som kock i världsklass och ledare på landslagsnivå. I 8 år var han en medlem i kocklandslaget, varav 4 år som lagledare där han rönte stor framgång med laget. Bland annat till seger i World Cup Luxemburg och silver i Culinary Olympics.

Fredrik har tidigare (2004-2005 samt 2011-2017) arbetat på Svenska Mässan Gothia Towers. Bland annat var han med och startade Gothia Towers lobbyrestaurang West Coast. Nu är Fredrik tillbaka, och i sin roll som Culinary Executive Chef kommer han att driva och fortsätta utveckla den kulinariska upplevelsen på Svenska Mässan Gothia Towers. Han kommer att ha en nyckelroll i företagets fortsatta arbete att bli en mötesplats i världsklass där måltidsupplevelsen är en central del.

"Vi vill utveckla vårt gastronomiska utbud inom flera delar. Bland annat kommer ett av mina huvudfokus vara att vi ska fortsätta ligga i framkant när det gäller vårt hållbarhetsarbete. Vi ska inte bara fokusera på ekologiska och närproducerade råvaror utan också se till att vi är en arbetsgivare som har en hållbar miljö för våra medarbetare", säger Fredrik och fortsätter:

"Det ska vara roligt att gå till jobbet, det tror jag att man får genom att erbjuda en inkluderande arbetsmiljö, god vällagad personalmat men också ges möjligheten att jobba med noga utvalda råvaror av god kvalitet. Att tillsammans med mina kollegor få göra detta känns otroligt roligt. Med massor av engagemang, samarbete och mod, som kännetecknar Svenska Mässan Gothia Towers, så kommer vi att lyckas".

Svenska Mässan Gothia Towers är, som så många andra, i ett uppstartsläge efter pandemiåren. Det är mycket som händer, bland annat ska en ny restaurang öppna.

"Vår nya restaurang, Corner, slår upp portarna senare i vår. Vi kommer att erbjuda ett koncept som vi inte haft i vårt hus tidigare. Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram mot det arbetet tillsammans med övriga i teamet", säger Fredrik Andersson.

Gothia Towers behöver nu ytterligare förstärkning till restaurangerna.

"Jag hoppas och tror att vi ska bli det självklara valet för folk i branschen, inte minst då vår bredd gör att vi också skapar unika utvecklingsmöjligheter, både som individ men också som team", säger Fredrik.

Fakta

• Senast kommer Fredrik från en tjänst som på Compass Group.

• Tävlingsmeriter i urval: Vinnare av Årets Köttkock 2009, VM-silver 2014, 2:a i Nordiska Mästerskapen 2014, 2:a i Global Chef 2016 och VM-guld 2018.