platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Wisdome Stockholm - spännande upplevelsearena vid Tekniska muséet

Nu börjar bygget av Stockholms upplevelsearena för omslutande visualiseringar av vetenskap.

Måndagen den 21 februari kommer kulturminister Jeanette Gustafsdotter och Christer Fuglesang, astronaut och styrelseordförande för Tekniska museet på plats för att ta ett första spadtag för Wisdome Stockholm.

Vid Tekniska museet på Djurgården i Stockholm växer snart en spektakulär träkonstruktion fram. Byggnaden med sina extrema spännvidder över den sfäriska domen blir ett landmärke och ett referensobjekt för framtidens hållbara byggande. På insidan finns teknik för 3D-projektioner i 8K som omsluter besökaren i 360 grader. Det ger möjlighet till helt nya hisnande upplevelser av visualiserad vetenskap och forskning – en ny plats för lustfyllt utforskande.

Även arkitekterna Elding Oscarson, Stockholms stadsarkitekt Torleif Falk och Katharina Lehmann från en av världens mest framstående konstruktörer inom träbyggnation kommer att medverka. På plats finns också Stora Enso som huvudpartner och leverantör av trämaterial, NIBE som hållbarhetspartner och representanter från Wallenbergsstiftelserna och Erling-Perssons Stiftelse som tillsammans gör det möjligt att nu förverkliga projektet.

Wisdome Stockholm är den klart största satsningen sedan Tekniska slog upp dörrarna på Djurgården, och öppnandet markerar även starten för museets hundraårsjubileum.

Satsningen finansieras med Stora Enso som huvudpartner och Vectura som partner för byggprojektledning samt NIBE som hållbarhetspartner och Ericsson som huvudpartner till Tekniska. Genomförandet är möjligt tack vare stöd från Wallenbergstiftelserna, Erling-Perssons Stiftelse, Stora fonden och Fritz Öst fond för elektroteknik.

Inom Wisdome samverkar Sveriges fem ledande science center – Science Center Malmö Museer, Universeum i Göteborg, Curiosum i Umeå, Tekniska museet i Stockholm med Visualiseringscenter C i Norrköping som nav i samarbetet. Till projektet är också ett tiotal universitet och forskningsmiljöer kopplade med kunskap kring forskning, teknik, tillämpning och didaktik.

 

Bilden: Wisdome, bilden är beskuren.