platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Stöten i Sälen är Sveriges Bästa Skidort 2022

Skidåkarna har sagt sitt och utsett Stöten till den bästa skidorten i landet för andra året i rad! Det är Sveriges största skidmedia Freeride som årligen korar vinnaren efter en läsaromröstning.

Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och börjar få det trångt på prishyllan. De senaste årens satsningar har resulterat i att man bland annat blivit utsedd till ”Årets Skidanläggning” av branschorganisationen SLAO och även vunnit ”Sveriges Bästa Skidort” i Sveriges största skidmedia Freerides läsaromröstning flera år i rad. Så även i år.

Med nästan en fjärdedel av alla röster, 23,4 procent, står det solklart att Stöten är det givna förstahandsvalet då landets skidentusiaster får säga sitt; Stöten är ”Sveriges Bästa Skidort 2022”.

"Vi är oerhört stolta, lyckliga och nöjda! Det är, och har alltid varit skidåkningen som är det viktigaste för oss i Stöten. Det är det vi ständigt strävar efter att utveckla och förbättra, och den här fina utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på att vi lyckats", säger Johan Thorn, vd, Stöten i Sälen AB.

I Stöten finns Sälenfjällens högsta fallhöjd om 370 meter som återfinns i starten av Älvan, som för övrigt ett flertal gånger utsetts till ”Sveriges bästa pist”.

Stöten kan även stoltsera med regionens längsta nedfart - 3060 meter långa Mormors störtlopp där även Dalarnas längsta och snabbaste sittlift Vargy Express finns.

Bara under de senaste åren har Stöten investerat flera hundratals miljoner i att utveckla och förbättra anläggningen. Fler skidområden med nya liftar, nedfarter, ett omfattande snöläggningssystem och tusentals fler bäddar är några av resultaten.

"Vi brinner för skidåkning! Därför har det alltid varit viktigt för oss att takten i utökandet av pister och liftar följer med då vi utökar med fler bäddar. Det ska finnas nedfarter för åkare på alla nivåer och gott om utrymme i anläggningen. Så våra gäster kan trivas hos oss. Och det gör de ju onekligen då majoriteten i år igen utsett oss till årets bästa skidort", säger Johan Thorn.

Utöver Freerides utmärklese ”Årets Bästa Skidort 2022” kommer även vinnarna i underkategorierna Bästa Pist, Bästa Park, Bästa Barnfamiljsort, Bästa Offpistberg samt Bästa Topptursområde att utses inom kort.

 

Fakta om Stöten:

• Stöten ligger i norra Sälenfjällen, bara 15 minuter från den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

• Östra Granfjället är Sälenfjällens högsta topp med sina 948 meter över havet.

• Stöten har 22 liftar och 49 pister från grön till svart, med Sälens högsta fallhöjd på hela 370 meter och Sälens längsta nedfart, Mormors störtlopp på hela 3060 meter.