platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Stöten i Sälen är Sveriges Bästa Skidort 2022

Skidåkarna har sagt sitt och utsett Stöten till den bästa skidorten i landet för andra året i rad! Det är Sveriges största skidmedia Freeride som årligen korar vinnaren efter en läsaromröstning.

Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och börjar få det trångt på prishyllan. De senaste årens satsningar har resulterat i att man bland annat blivit utsedd till ”Årets Skidanläggning” av branschorganisationen SLAO och även vunnit ”Sveriges Bästa Skidort” i Sveriges största skidmedia Freerides läsaromröstning flera år i rad. Så även i år.

Med nästan en fjärdedel av alla röster, 23,4 procent, står det solklart att Stöten är det givna förstahandsvalet då landets skidentusiaster får säga sitt; Stöten är ”Sveriges Bästa Skidort 2022”.

"Vi är oerhört stolta, lyckliga och nöjda! Det är, och har alltid varit skidåkningen som är det viktigaste för oss i Stöten. Det är det vi ständigt strävar efter att utveckla och förbättra, och den här fina utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på att vi lyckats", säger Johan Thorn, vd, Stöten i Sälen AB.

I Stöten finns Sälenfjällens högsta fallhöjd om 370 meter som återfinns i starten av Älvan, som för övrigt ett flertal gånger utsetts till ”Sveriges bästa pist”.

Stöten kan även stoltsera med regionens längsta nedfart - 3060 meter långa Mormors störtlopp där även Dalarnas längsta och snabbaste sittlift Vargy Express finns.

Bara under de senaste åren har Stöten investerat flera hundratals miljoner i att utveckla och förbättra anläggningen. Fler skidområden med nya liftar, nedfarter, ett omfattande snöläggningssystem och tusentals fler bäddar är några av resultaten.

"Vi brinner för skidåkning! Därför har det alltid varit viktigt för oss att takten i utökandet av pister och liftar följer med då vi utökar med fler bäddar. Det ska finnas nedfarter för åkare på alla nivåer och gott om utrymme i anläggningen. Så våra gäster kan trivas hos oss. Och det gör de ju onekligen då majoriteten i år igen utsett oss till årets bästa skidort", säger Johan Thorn.

Utöver Freerides utmärklese ”Årets Bästa Skidort 2022” kommer även vinnarna i underkategorierna Bästa Pist, Bästa Park, Bästa Barnfamiljsort, Bästa Offpistberg samt Bästa Topptursområde att utses inom kort.

 

Fakta om Stöten:

• Stöten ligger i norra Sälenfjällen, bara 15 minuter från den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

• Östra Granfjället är Sälenfjällens högsta topp med sina 948 meter över havet.

• Stöten har 22 liftar och 49 pister från grön till svart, med Sälens högsta fallhöjd på hela 370 meter och Sälens längsta nedfart, Mormors störtlopp på hela 3060 meter.