platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
2021 - En återblick på året som gick: Radisson Hotel Groups milstolpar för ansvarsfullt företagande

Radisson Hotel Group ser tillbaka på ett år med framgångsrika initiativ inom Responsible Business, som att bli den första hotellgruppen i världen som gör möten och evenemang koldioxidnegativa på över 400 hotell i EMEA-portföljen, etablerandet och utvidgandet av partnerskap med fokus på hälsa, säkerhet och grön energi, samt lanseringen av ramverket Global Sustainability Basics, som kommer att implementeras under 2022.

Radisson Hotel Group fortsätter sitt engagemang för målen gällande företagsansvar som beskrivs i rapporten 2020 Responsible Business, inklusive att minska företagets koldioxid- och vattenavtryck med 30 % fram till 2025, anpassa sig till vetenskapsbaserade mål för utsläppsminskning, eliminera engångsplast och fortsätta att driva bästa praxis för ansvarsfullt konsumtionsbeteende. 2021 var ett år med viktiga milstolpar och innovativa initiativ inom de tre pelarna Think People, Think Community och Think Planet.

Koldioxidnegativa och neutrala möten: Sedan 2019 har Radisson Hotel Group satt industristandard för koldioxidneutrala möten och har varit den enda hotellgruppen som kompenserar koldioxidavtrycket för varje möte och evenemang på sina hotell världen över, utan extra kostnad för delegater eller arrangörer. År 2021 lanserade koncernen sitt Carbon Negative, Planet Positive (koldioxidnegativt, planetpositivt) initiativ för att göra möten och evenemang koldioxidnegativa på över 400 hotell i EMEA-portföljen genom att kompensera för dubbla CO2-utsläpp. Sedan 2019 har koncernen kompenserat över 30 300 ton CO2 från möten och evenemang, utan kostnad för kunderna, vilket motsvarar borttagandet av mer än 6 500 bränsledrivna bilar från vägarna.

Ansvarsfull konsumtion och partnerskap inom leveranskedjan: Under 2021 tillkännagav Radisson Hotel Group två banbrytande partnerskap för e-mobilitet som etablerar dess position som en grön mobilitetsledare. Det första partnerskapet är med Allego, en ledande paneuropeisk leverantör med målet att införa laddningslösningar för elfordon på alla europeiska fastigheter inom Radisson Hotel Group fram till 2025. Det andra partnerskapet är med Sunfuel i Indien, med målet att utrusta de över 100 fastigheterna inom Radisson Hotel Group i landet med laddningsstationer för elfordon.

Som en del av koncernens svar på covid-19-pandemin lanserade Radisson Hotel Group snabbt Radisson Hotels säkerhetsprotokoll på alla hotell, i kombination med tredjepartsvalidering av SGS, medan 234 hotell fortsatte att uppnå den extra säkerhetsmärkningen Safehotels.

Koncernen erkändes också som ett hållbart företag på silvernivå av EcoVadis och undertecknade ett avtal med EcoVadis för att tillämpa klassificeringen på sin globala leveranskedja. År 2021 samarbetade Radisson Hotel Group med det innovativa startupföretaget Too Good To Go för att minska matsvinnet och omfördela överskottsmat från hotell över hela Europa.

Global Sustainability Basics: I ett unikt samarbete mellan World Travel & Tourism Council, Sustainable Hospitality Alliance och ledande hotellföretag lanserades ramverket Basic Sustainability i slutet av 2021, ett icke konkurrensutsatt initiativ för att höja den globala grundnivån för hotellens hållbarhet. Radisson Hotel Group stöder lanseringen av ramverket Basic Sustainability, som ger en gemensam utgångspunkt för hållbarhet och är tillgängligt för alla hotell världen över - oavsett om de ingår i en stor internationell koncern eller är fristående. Att ge hotell världen över dessa gemensamma åtgärder kommer att ha en positiv inverkan på planeten och driva verklig förändring genom att stimulera efterfrågan på ansvarsfullt resande. Det fullständiga ramverket håller för närvarande på att utvecklas och kommer att offentliggöras i mars 2022.

Responsible Business Awards: Det senaste året har Radisson Hotel Group fått flera utmärkelser, bland annat Spaniens första LEED-certifiering (Leadership in Energy and Environmental Design) Hospitality Gold för Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla, som drivs helt på förnybar energi och förbrukar 40 % mindre vatten än referensbyggnaden.

"Under hela pandemin fortsätter kunder att leta efter hållbara resealternativ. Sedan COP26-toppmötet har begränsningen av klimatförändringar hamnat i framkant i affärsstrategier och i allas medvetande. Hållbarhet har högsta prioritet för vår bransch och våra kunder. På Radisson Hotel Group fortsätter vi att arbeta med vår färdplan mot Net Zero och är stolta över de milstolpar vi har uppnått under ett utmanande år för vår bransch. 2021 markerade en möjlighet att utnyttja vårt fokus på ansvarsfulla affärsinitiativ för både vår koncern och för hotellbranschen i sin helhet. Vi ser fram emot ännu ett år av att etablera starka strategiska partnerskap där vi alla arbetar för en ansvarsfull återhämtning och återgång till resande", säger Inge Huijbrechts, Global Senior Vice President Sustainability, Security and Corporate Communications för Radisson Hotel Group.

Mer information om Radisson Hotel Groups prestationer och plan kommer att publiceras i rapporten 2021 Responsible Business under det andra kvartalet 2022.