platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
SAS börjar flyga till Toronto från Köpenhamn och Stockholm

SAS utökar sitt nätverk i Nordamerika och öppnar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm med start den 2 juni 2022. Varje vecka kommer SAS att erbjuda tre flygningar från Köpenhamn och fyra från Stockholm med helt nya A321LR-flyplan.

Toronto är den fjärde största staden i Nordamerika, ett internationellt centrum för finans- och näringsliv, en storstad med ett brett utbud av upplevelser för resenärer, från stora sport- och kulturevenemang till vidsträckta naturområden runt de Stora sjöarna.

"Vi är glada över att nu kunna erbjuda direktlinjer från Skandinavien till Toronto, vilket är ett steg i att stärka vårt nordamerikanska nätverk. SAS nya rutter kommer att göra det enklare och bekvämare för resenärerna att resa mellan Skandinavien och Kanada. Med avgångar från Skandinavien vid lunchtid och från Toronto på eftermiddagen erbjuds bra anslutningar i båda riktningar till andra destinationer", säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

SAS direktlinjer till Toronto startar den 2 juni 2022, förutsatt att SAS får de tillstånd som krävs från myndigheterna. Biljettförsäljningen börjar nu.

Toronto-linjerna kommer att trafikeras med A321LR-plan i en tre-klass-konfiguration med 157 säten; 22 i Business, 12 i SAS Plus (premium ekonomi) och 123 säten i SAS Go (ekonomi).

"SAS strävar efter att vara en global ledare inom hållbara flygresor. Vi fortsätter fasa in nya bränsleffektiva flygplan och därför har vi nu en av Europas modernaste flygplansflottor. De nya, avancerade flygplanen kommer att ge våra kunder ett skönare, bekvämare och mer hållbart sätt att resa", säger Karl Sandlund.

Under den kommande sommarsäsongen kommer SAS att flyga till totalt sju destinationer i USA och Kanada: Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington DC och Toronto.

Avgångar till och från Toronto:

• Köpenhamn-Toronto: tisdag, torsdag och söndag

• Toronto-Köpenhamn: måndag, onsdag och fredag

• Stockholm-Toronto: måndag, onsdag, fredag och söndag

• Toronto-Stockholm: tisdag, torsdag, lördag och söndag