platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk industri tar fram ny turismstrategi

"Danmark ska vara Nordens mest attraktiva destination för affärs- och privatturism", säger Maria Krüger Torp, ny chef för Turism & Upplevelse i Dansk Industri.

Den 1 februari hade Maria Krüger Torp sin första arbetsdag som ny chef för turism och upplevelseekonomi på Dansk Industri. Hon har ersatt dåvarande chefen för DI:s sekretariat för turism och upplevelseekonomi, Sune K. Jensen, som fick lämna sin tjänst i somras, enligt Standby.dk

I ett blogginlägg i Dansk Industris nyhetsbrev berättar Maria Krüger Torp om en del av det som nu händer inom hennes område.

Hon skriver bland annat: ”Det behövs en kickstart av den danska turism- och upplevelseindustrin. Vi måste vinna tillbaka gästerna – och gärna fler. Vi måste stärka ramvillkoren och vår konkurrenskraft, säkerställa förnyade investeringar i branschen, stimulera inhemsk turism och kulturkonsumtion och vi måste vara agila.”

Maria Krüger Torp skriver vidare: ”DI Turisme & Oplevelse har precis lagt sista handen vid strategin som ska säkerställa att Danmark ska bli Nordens mest attraktiva destination för både affärs- och fritidsturister och vara en pionjär för aktiv kultur- och upplevelsekonsumtion över geografiska och sociala gränser.

Enligt egna uppgifter är Dansk Industri Danmarks största företags- och arbetsgivarorganisation med över 19 000 företag i sitt medlemsantal.