platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Dansk industri tar fram ny turismstrategi

"Danmark ska vara Nordens mest attraktiva destination för affärs- och privatturism", säger Maria Krüger Torp, ny chef för Turism & Upplevelse i Dansk Industri.

Den 1 februari hade Maria Krüger Torp sin första arbetsdag som ny chef för turism och upplevelseekonomi på Dansk Industri. Hon har ersatt dåvarande chefen för DI:s sekretariat för turism och upplevelseekonomi, Sune K. Jensen, som fick lämna sin tjänst i somras, enligt Standby.dk

I ett blogginlägg i Dansk Industris nyhetsbrev berättar Maria Krüger Torp om en del av det som nu händer inom hennes område.

Hon skriver bland annat: ”Det behövs en kickstart av den danska turism- och upplevelseindustrin. Vi måste vinna tillbaka gästerna – och gärna fler. Vi måste stärka ramvillkoren och vår konkurrenskraft, säkerställa förnyade investeringar i branschen, stimulera inhemsk turism och kulturkonsumtion och vi måste vara agila.”

Maria Krüger Torp skriver vidare: ”DI Turisme & Oplevelse har precis lagt sista handen vid strategin som ska säkerställa att Danmark ska bli Nordens mest attraktiva destination för både affärs- och fritidsturister och vara en pionjär för aktiv kultur- och upplevelsekonsumtion över geografiska och sociala gränser.

Enligt egna uppgifter är Dansk Industri Danmarks största företags- och arbetsgivarorganisation med över 19 000 företag i sitt medlemsantal.