platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Solvalla är Pontus Frithiofs nya arena

Nu tar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof över mat- och dryckesutbudet fullt ut på Solvalla, som ska bli den självklara arenan för event och möten. Pontus cateringteam har sedan i maj 2021 samarbetat med Solvalla och serverat mat och dryck till tusentals gäster på Solvallas event. Pontus team på Solvalla förstärks med Nora Engelblom som huvudansvarig för Pontus Groups cateringverksamhet och Morgan Lydebring för eventverksamheten.

Sedan förra våren har Pontus Frithiofs cateringverksamhet levererat och serverat mat och dryck till eventen på arenan. Pandemin och många nyttiga lärdomar från det gångna året har gjort teamet redo att axla ansvaret för mat- och dryckesservering på Solvallas event och i bistron, som under 2022 får krögarens koncept och tydliga dna. Till Solvalla-teamet ansluter Nora Engelblom, som huvudansvarig för Pontus cateringverksamhet som flyttats till Solvalla, och Morgan Lydebring, ansvarig för Elitloppet 2022 och för större event inom Pontus Group.

"Vi är mycket glada och stolta för förtroendet vi har fått från Solvalla, dels under prövotiden med hårda restriktioner till att vi nu har fått fullt förtroende att fortsätta med ett utökat ansvar för hela Solvalla. Vi ser stora fördelar med ett väldimensionerat produktionskök till vår cateringdivision, som kommer att expandera under kommande år, och med Nora och Morgan på nyckelpositioner stärker vi det grymma teamet ytterligare och gör det möjligt att servera arenans besökare förstklassigt och göra Solvalla till en spännande och självklar plats för event i Stockholm", säger Pontus Frithiof.

Nora Engelblom har de senaste åren drivit en egen skärgårdskrog på Storholmen utanför Lidingö. Dessförinnan har hon under många år arbetat inom Nobisgruppen på olika positioner och är även utbildad sommelier. Även Morgan Lydebring har en gedigen bakgrund inom F&B och har under tio år arbetat med bland annat Elitloppet på Solvalla. Sedan 2016 har han varit F&B Director på Solvalla. Morgan har tidigare arbetat med stora event världen över bland annat Volvo Ocean Race.

Solvalla rymmer 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, som är ett av världens största travlopp. Utöver alla event tar Pontus cateringverksamhet även över servering till arenans restauranger Kongressen Restaurang & bar, fest- och konferensvåningen, Valla krog, Sportbar Ströget samt event, mässor och konferenser.

"Det känns väldigt roligt att samarbeta med Pontus och hans team när vi öppnar för tävlingar och evenemang i vår. De delar även vår filosofi om att skapa en kvalitativ upplevelse för våra gäster och publik. Mat- och dryckesutbud är en viktig del av premiumupplevelsen, som Solvalla innebär, och tillsammans med Pontus team ska vi förstärka Solvallas position på eventkartan", säger Jörgen Forsberg, vd Solvalla.

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma, norra Stockholm. Solvalla har under snart 90 år positionerat sig som ett av världens mest respekterade varumärken inom travsport och har korats till världens bästa bana av internationella journalister inom hästsport. Solvalla drivs av den ideella föreningen, Stockholms Travsällskap.

"Det är få arenor som har en sådan enorm kapacitet, bra läge med gott om parkeringar och utmärkta kommunikationsmöjligheter. Vi vill vara med och lyfta den allmänna uppfattningen om Solvalla men även skapa fler anledningar att besöka Solvalla än bara trav som självklart alltid är huvudfokus. Vi kommer i och med etableringen av vårt nya affärsområde ’Catering, Event & Arena’ att satsa med målet att nå en omsättning för Food & Beverage på 100 MSEK per år", säger Pontus Frithiof.

 

Foto: Solvalla.