platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Möbelmässan Göteborg tillbaka på Svenska Mässan i höst

Svenska Mässan blir ny arrangör av Möbelmässan Göteborg. Ett avtal har slutits med branschorganisationen MIBO, Möbel och Interörföretagens Branschorganisation, och mässan äger rum 13–14 september 2022.

"Vi har höga förhoppningar på det nya upplägget och tror det kan lyfta hela mässan", säger George Makdessi, ordförande för MIBO.

Tanken bakom omläggningen av Möbelmässan Göteborg är att skapa en bredare och mer dynamisk mötesplats för den nordiska möbelbranschen.

"Vi ser stora möjligheter att sätta konceptet och utveckla mötesplatsen", säger Farhad Kakavand, sälj- och affärsutvecklingschef på Svenska Mässan.

Möbelmässan Göteborg 2022 blir en renodlad inköpsmässa för återförsäljare i branschen.

"Vi vet att det finns ett väldigt stort intresse för inredning och design. Det känns fantastiskt att få vara med och bygga vidare på Göteborgs egna möbelmässa".

Möbelmässan Göteborg arrangerades första gången på Bananpiren 2018, andra gången på Svenska Mässan 2019, då i extern regi. En planerad mässa året därpå ställdes in till följd av pandemin

"Vi har haft två år av inställda möbelmässor i Sverige", säger George Makdessi på Möbel och Interiörföretagens Branschorganisation, MIBO, samarbetspartner till Möbelmässan Göteborg.

"Aktörerna i branschen upplever nu ett uppdämt behov av att träffas och nätverka. Just därför tror vi att höstens mässa kan locka ovanligt många utställare och besökare."

Möbelmässan samlar ledande leverantörer och han vet att många tagit fram design- och produktnyheter tänkta att lanseras på mässan. Fokus kommer att ligga på plan- och stoppmöbler, belysning, mattor och inredningsdetaljer.

George Makdessi är nöjd över det avtal med Svenska Mässan som nu slutits.

"Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenska Mässan, som har stor erfarenhet och är en bra partner till oss", säger han.

"Svenska Mässan är en helhetsarrangör med alla resurser inhouse. De har dessutom decennier av erfarenhet att leverera mässarrangemang med hög kvalitet och precision".

Han framhåller också fördelen av att kringtjänster och service – hotell, restauranger, konferenslokaler, med mera – nu samlas under ett tak.

"Svenska Mässan erbjuder en svårslagen helhetslösning, vilket ger en utvecklingspotential för projektet. Vi tror att det här kan bli fantastiskt bra".