platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Möbelmässan Göteborg tillbaka på Svenska Mässan i höst

Svenska Mässan blir ny arrangör av Möbelmässan Göteborg. Ett avtal har slutits med branschorganisationen MIBO, Möbel och Interörföretagens Branschorganisation, och mässan äger rum 13–14 september 2022.

"Vi har höga förhoppningar på det nya upplägget och tror det kan lyfta hela mässan", säger George Makdessi, ordförande för MIBO.

Tanken bakom omläggningen av Möbelmässan Göteborg är att skapa en bredare och mer dynamisk mötesplats för den nordiska möbelbranschen.

"Vi ser stora möjligheter att sätta konceptet och utveckla mötesplatsen", säger Farhad Kakavand, sälj- och affärsutvecklingschef på Svenska Mässan.

Möbelmässan Göteborg 2022 blir en renodlad inköpsmässa för återförsäljare i branschen.

"Vi vet att det finns ett väldigt stort intresse för inredning och design. Det känns fantastiskt att få vara med och bygga vidare på Göteborgs egna möbelmässa".

Möbelmässan Göteborg arrangerades första gången på Bananpiren 2018, andra gången på Svenska Mässan 2019, då i extern regi. En planerad mässa året därpå ställdes in till följd av pandemin

"Vi har haft två år av inställda möbelmässor i Sverige", säger George Makdessi på Möbel och Interiörföretagens Branschorganisation, MIBO, samarbetspartner till Möbelmässan Göteborg.

"Aktörerna i branschen upplever nu ett uppdämt behov av att träffas och nätverka. Just därför tror vi att höstens mässa kan locka ovanligt många utställare och besökare."

Möbelmässan samlar ledande leverantörer och han vet att många tagit fram design- och produktnyheter tänkta att lanseras på mässan. Fokus kommer att ligga på plan- och stoppmöbler, belysning, mattor och inredningsdetaljer.

George Makdessi är nöjd över det avtal med Svenska Mässan som nu slutits.

"Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenska Mässan, som har stor erfarenhet och är en bra partner till oss", säger han.

"Svenska Mässan är en helhetsarrangör med alla resurser inhouse. De har dessutom decennier av erfarenhet att leverera mässarrangemang med hög kvalitet och precision".

Han framhåller också fördelen av att kringtjänster och service – hotell, restauranger, konferenslokaler, med mera – nu samlas under ett tak.

"Svenska Mässan erbjuder en svårslagen helhetslösning, vilket ger en utvecklingspotential för projektet. Vi tror att det här kan bli fantastiskt bra".