platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hållbarhet
Easyfairs diplomerade
enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.
hotellnytt
GCCH
köper Hotel Park Allé i Kristianstad.
Mässor skapar möten
Återöppnat Elmia:
Ett unikt mäss- och mötesår.
29/12-8/1
Malmö:
Vinterspelens universum återuppstår på ny plats.
nytt jobb
Josefine Gudmundson
blir hotelldirektör för Clarion Hotel The Pier.
26-27 juni 2023
Sverige arrangerar stor life science-kongress
som del av EU-ordförandeskapet.
Satsar på Business Events
Macaos kasinon satsar framåt på Business Events
investerar runt 170 miljarder kommande decenniet.
Event
Skåne Trendrapport 2022
Event in Skåne: Det har hänt magiska saker i Skåne under 2022.
Omvärldsanalys
Sju mötes- och eventtrender som du behöver känna till inför 2023
Utdrag ur eboken 7 Meeting and Event Trends You Need to Know for 2023.
Omvärldsanalys
Det är dags att bana nya spår för eventplanerare
Alla tecken pekar mot ett hektiskt 2023.
RSS
rss_icon
Länkar
Norrqvarn Hotell & Konferens får ny ägare

LÄNGS GÖTA KANAL i en av de gamla kvarnarna ligger Norrqvarn Hotell & Konferens. Nu tar nya ägare över en av Göta kanals populäraste boendeanläggningar.

"Magnus och Malin Johansson som drivit Norrqvarn i tio år har utvecklat verksamheten till vad den är idag men är redo för ett nytt kapitel i sitt yrkesliv", säger Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag som äger fastigheten.

Den stora, gula byggnaden vid Norrkvarns slussar var ursprungligen en av Göta kanals kvarnar och var en viktig plats för de närliggande gårdsfolken i trakten. Idag är det ett uppskattat hotell och konferensanläggning.

Den som vill uppleva något helt unikt och alldeles, alldeles magisk kan också boka en natt i en av Norrqvarns svampar och stubbar! Här bor man mitt i naturen, nära Göta kanal med slussområdet och Barnens Minikanal.

"Vi ser att turistanläggningen har möjligheten att utvecklas ännu mer", säger Maria Jansson, ena halvan av den nya ägarduon. Tillsammans med sin man Jan Sundberg tar paret över verksamheten från och med den första februari.

Jan och Maria har de senaste tio åren framgångsrikt verkat som egna företagare inom detaljhandeln och i samband med att de sålde sin verksamhet i höstas snubblade de över möjligheten att överta Norrqvarn Hotell & konferens.

"Det kändes som en möjlighet vi inte kunde missa", säger Jan Sundberg. "Den unika hotellmiljön, platsen utmed Göta kanal i kombination med fantastisk personal gör att vi ser en stor utvecklingspotential, inte minst för konferenser och grupper".

"Vi kommer att fortsätta att arbeta med gott värdskap, mat och lokala råvaror men också förädla upplevelsen så att ännu fler hittar hit utanför den turistiska sommarsäsongen", säger Maria Jansson.

I övertagandet av Norrqvarn Hotell & Konferens i Lyrestad ingår också restaurang Krubb i gästhamnen vid Göta Kanal i Töreboda.