platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Norrqvarn Hotell & Konferens får ny ägare

LÄNGS GÖTA KANAL i en av de gamla kvarnarna ligger Norrqvarn Hotell & Konferens. Nu tar nya ägare över en av Göta kanals populäraste boendeanläggningar.

"Magnus och Malin Johansson som drivit Norrqvarn i tio år har utvecklat verksamheten till vad den är idag men är redo för ett nytt kapitel i sitt yrkesliv", säger Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag som äger fastigheten.

Den stora, gula byggnaden vid Norrkvarns slussar var ursprungligen en av Göta kanals kvarnar och var en viktig plats för de närliggande gårdsfolken i trakten. Idag är det ett uppskattat hotell och konferensanläggning.

Den som vill uppleva något helt unikt och alldeles, alldeles magisk kan också boka en natt i en av Norrqvarns svampar och stubbar! Här bor man mitt i naturen, nära Göta kanal med slussområdet och Barnens Minikanal.

"Vi ser att turistanläggningen har möjligheten att utvecklas ännu mer", säger Maria Jansson, ena halvan av den nya ägarduon. Tillsammans med sin man Jan Sundberg tar paret över verksamheten från och med den första februari.

Jan och Maria har de senaste tio åren framgångsrikt verkat som egna företagare inom detaljhandeln och i samband med att de sålde sin verksamhet i höstas snubblade de över möjligheten att överta Norrqvarn Hotell & konferens.

"Det kändes som en möjlighet vi inte kunde missa", säger Jan Sundberg. "Den unika hotellmiljön, platsen utmed Göta kanal i kombination med fantastisk personal gör att vi ser en stor utvecklingspotential, inte minst för konferenser och grupper".

"Vi kommer att fortsätta att arbeta med gott värdskap, mat och lokala råvaror men också förädla upplevelsen så att ännu fler hittar hit utanför den turistiska sommarsäsongen", säger Maria Jansson.

I övertagandet av Norrqvarn Hotell & Konferens i Lyrestad ingår också restaurang Krubb i gästhamnen vid Göta Kanal i Töreboda.