nyheter
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
Events skapar möten
Flera internationella mästerskap
stärker Malmö som evenemangsstad.
RSS
rss_icon
Länkar
Stockholmsmässan platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50

I juni 2022 står Sverige som värd för FN:s globala miljömöte Stockholm+50. Det sker femtio år efter FN:s första miljökonferens, Stockholmskonferensen 1972. Stockholm +50 äger rum på Stockholmsmässan den 2–3 juni.

Efter Stockholmskonferensen 1972 var två konkreta resultat att FN:s miljöprogram United Nations Environment Programme (UNEP) och Världsmiljödagen instiftades. Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet av miljökonferensen och att fördjupa det globala engagemanget för en hållbar relation till naturen och att öka takten i genomförandet av globala hållbarhetsmål, inklusive Agenda 2030, Parisavtalet och konventionen för biologisk mångfald.

"Vi är stolta över att UNEP och Regeringskansliet valt Stockholmsmässan som plats för detta viktiga möte. Vi ser en stor ära att få välkomna internationella och svenska representanter hit till vår anläggning", säger Christian Clemens, vd Stockholmsmässan.

Två dagar efter avslutad konferens, den 5 juni, arrangeras Världsmiljödagen som är FN:s främsta verktyg för att främja global medvetenhet och aktiviteter för miljön. Årets tema, Only One Earth, fokuserar på behovet att leva hållbart i samklang med naturen och våra möjligheter att ställa om till en grönare livsstil. Det kommer att ske en lång rad både internationella aktiviteter och lokala initiativ den 5 juni. I år är Sverige värd för Världsmiljödagen.

Utöver Stockholm+50 sker flera möten och aktiviteter med i hållbarhet i fokus under våren. På Stockholmsmässan arrangeras Nordic Sustainability Expo, 17–18 maj, som samlar ledande företag, organisationer och föreningar kring utmaningen att accelerera omställningen mot ett hållbart företagande och en hållbar livsstil.