platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Stockholmsmässan platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50

I juni 2022 står Sverige som värd för FN:s globala miljömöte Stockholm+50. Det sker femtio år efter FN:s första miljökonferens, Stockholmskonferensen 1972. Stockholm +50 äger rum på Stockholmsmässan den 2–3 juni.

Efter Stockholmskonferensen 1972 var två konkreta resultat att FN:s miljöprogram United Nations Environment Programme (UNEP) och Världsmiljödagen instiftades. Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet av miljökonferensen och att fördjupa det globala engagemanget för en hållbar relation till naturen och att öka takten i genomförandet av globala hållbarhetsmål, inklusive Agenda 2030, Parisavtalet och konventionen för biologisk mångfald.

"Vi är stolta över att UNEP och Regeringskansliet valt Stockholmsmässan som plats för detta viktiga möte. Vi ser en stor ära att få välkomna internationella och svenska representanter hit till vår anläggning", säger Christian Clemens, vd Stockholmsmässan.

Två dagar efter avslutad konferens, den 5 juni, arrangeras Världsmiljödagen som är FN:s främsta verktyg för att främja global medvetenhet och aktiviteter för miljön. Årets tema, Only One Earth, fokuserar på behovet att leva hållbart i samklang med naturen och våra möjligheter att ställa om till en grönare livsstil. Det kommer att ske en lång rad både internationella aktiviteter och lokala initiativ den 5 juni. I år är Sverige värd för Världsmiljödagen.

Utöver Stockholm+50 sker flera möten och aktiviteter med i hållbarhet i fokus under våren. På Stockholmsmässan arrangeras Nordic Sustainability Expo, 17–18 maj, som samlar ledande företag, organisationer och föreningar kring utmaningen att accelerera omställningen mot ett hållbart företagande och en hållbar livsstil.