platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
19-22 september 2023
Global Investigative Journalism Conference
kommer till Göteborg.
hotellnytt
Nu öppnar Clarion Hotel Umeå
- stärker Umeås attraktivitet.
flygnytt
Ryanair expanderar på Arlanda
– lanserar 13 nya vinterlinjer.
11 000 kvadratmeter 2024
Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter
- 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023.
27 september
Meningsfulla upplevelser
står i fokus på Världsturismdagen.
Ligger din byrå i framkant?
Region Skåne
upphandlar eventbyrå.
Ny plats för möten
Geely
– Ett innovationscenter med glasklara utsikter i Göteborg.
forskning skapar möten
ForskarFredag i Piteå
bjuder på möten med Piteås forskare.
25-26 januari 2023
Gediget program
när Framtidens Hälso & Sjukvård lanserar konferens.
Etour utforskar vägen
Forskningssamarbete
tar Höga Kusten en nivå till.
RSS
rss_icon
Länkar
Konferensrusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar – största konferensen räknar med över 2600 deltagare

Helsingborgs stad kokar av förberedelser inför H22 City Expo i sommar. Även en lång rad konferenser tar plats under de 35 dagar som den internationella stadsmässan och innovationsshowen pågår. Redan nu är ett sjuttiotal konferenser inbokade varav den största räknar med över 2600 deltagare.

I år skriver Helsingborg historia när staden tar den stolta traditionen av stadsmässor till en helt ny nivå. Det är flera månader kvar till starten för H22 City Expo, den 30 maj - 3 juli. Men det är tydligt att staden blir en attraktiv mötesplats i sommar.

Expoorganisationen räknar med mellan 70 och 80 möten och konferenser under hektiska 35 dagar då staden bjuder in världen till den internationella stadsmässan kring innovation och framtidens städer. Antalet deltagare på arrangemangen spänner från ett femtiotal till ett par tusen. Totalt väntas över 15 000 konferensdeltagare besöka staden under H22 City Expo i juni 2022.

En del möten är öppna för allmänheten, andra riktar sig till speciella näringar, branscher och fackfolk. Ämnen som konferenserna cirkulerar kring är till exempel stadsplanering, mobilitet, cirkulär ekonomi, naturolyckor, digitalisering, AI, offentliga rum, bostäder, solteknik, vårdinnovationer och framtidens hållbara konst.

"Vi märker tydligt att konferensaktörer vill ha sina möten där det händer. Och då är H22 City Expo rätt ställe. En stor mängd namnkunniga kommer att röra sig i staden när sådana som Sveriges Arkitekter, AI Sweden, Business Arena och Form&Designcenter är på plats", säger Soraya Axelsson, projektchef H22 City Expo.

Den största konferensen under H22 City Expon är Urban Future, 1-3 juni, som bjuder in ett internationellt nätverk till Europas största sammankomst med temat framtidens hållbara städer. Eventet planerar för över 2600 deltatagare. De flesta beräknas övernatta och tillsammans med endagsbesökarna förväntas de konsumera för motsvarande 13 miljoner kronor.

"Om vi hade kunnat mäta oss med något liknande som H22 City Expo är jag säker på att det handlar om ett rekord. 70 möten och konferenser under 35 dagar är en utmaning men förstås mycket välkommet av många anledningar", säger Soraya Axelsson.