platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept tillsammans med framstående krogprofiler

I vår slår Elite Hotels of Sweden och den nyetablerade restauranggruppen upp dörrarna till sin krogsatsning i Luleå. Tillsammans skapar man en gastronomisk hub som innefattar två nya koncept – en klassisk stadshotellkrog och en asian fusion-restaurang.

Mitt i den rådande pandemin lägger Elite Hotels in ytterligare en växel i arbetet med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse och går nu ihop med en rad tunga krogprofiler med flera framgångsrika koncept i ryggen, däribland Bastard Burgers, Restaurang CG och Taverna Gusto. Tillsammans med den nyetablerade gruppen bjuder man in till en ny restaurangupplevelse med två olika gastronomiska inriktningar.

”Det kommer definitivt bli en ny besöksanledning i staden, men inte bara för hotellgäster och turister. Vi kommer skapa en ny kvarterskrog för Luleåborna, dit man kan gå vardagkvällar och få sig en riktigt välgjord och prisvärd middag. Det är något som vi själva saknat i Luleå", berättar Simon Wanler, delägare i restauranggruppen och medgrundare av Bastard Burgers.

Den nya krogsatsningen äger rum på anrika Elite Stadshotellet i Luleå där man gör om hotellets tidigare restaurang Tallkotten till två nya krogar. Inredningsarkitektstudion Joyn Studio, som bland annat skapat restaurangmiljöer för Michelinkrogen Frantzén, Brasserie Astoria och Harrods, kommer att stå för designen av dessa.

”I vårt arbete med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse är vår gemensamma satsning en viktig del i att utöka vårt erbjudande ytterligare och skapa minnesvärda besök genom en fantastisk matupplevelse. Vi har sett att kvalitativa restauranger är en viktig faktor i den totala upplevelsen, därför känns det extra roligt att vi nu skapar en plats där vi kan bjuda både Luleåborna och våra mer långväga gäster på en helhetsupplevelse med fantastisk mat och boende under ett och samma tak", berättar David Halldén, vd och koncernchef för Elite Hotels of Sweden.

Den ena delen av restaurangen kommer att bestå av en asian fusion-del där asiatiska och latinamerikanska influenser står på menyn i form av smårätter. Den andra delen kommer att inhysa en klassisk krog där inspirationen är hämtad från traditionell europeisk och svensk mat med klassiska rätter som Wallenbergare och Biff Rydberg. De två restaurangerna möts runt en cocktailbar och väntas stå klara under första halvan av året.

”Vi vill tillsammans med Elite Hotels återskapa det som Tallkotten en gång stod för. Liv, rörelse och stadens mittpunkt. En helkväll i samma byggnad men med intryck från olika delar", säger Tomas Larsson, senast kökschef och medgrundare av Restaurang CG.

”Den bästa känslan är att lämna ett restaurangbesök med känslan av att man fått en riktig jäkla överleverans, så det kommer vi bjuda på. Genuin mat och opretentiös service i en varm miljö blir en stark helhet", säger Tomas Larsson.

 

Bilden: Luleå Stadshotell.