platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Elite Hotels lanserar nytt restaurangkoncept tillsammans med framstående krogprofiler

I vår slår Elite Hotels of Sweden och den nyetablerade restauranggruppen upp dörrarna till sin krogsatsning i Luleå. Tillsammans skapar man en gastronomisk hub som innefattar två nya koncept – en klassisk stadshotellkrog och en asian fusion-restaurang.

Mitt i den rådande pandemin lägger Elite Hotels in ytterligare en växel i arbetet med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse och går nu ihop med en rad tunga krogprofiler med flera framgångsrika koncept i ryggen, däribland Bastard Burgers, Restaurang CG och Taverna Gusto. Tillsammans med den nyetablerade gruppen bjuder man in till en ny restaurangupplevelse med två olika gastronomiska inriktningar.

”Det kommer definitivt bli en ny besöksanledning i staden, men inte bara för hotellgäster och turister. Vi kommer skapa en ny kvarterskrog för Luleåborna, dit man kan gå vardagkvällar och få sig en riktigt välgjord och prisvärd middag. Det är något som vi själva saknat i Luleå", berättar Simon Wanler, delägare i restauranggruppen och medgrundare av Bastard Burgers.

Den nya krogsatsningen äger rum på anrika Elite Stadshotellet i Luleå där man gör om hotellets tidigare restaurang Tallkotten till två nya krogar. Inredningsarkitektstudion Joyn Studio, som bland annat skapat restaurangmiljöer för Michelinkrogen Frantzén, Brasserie Astoria och Harrods, kommer att stå för designen av dessa.

”I vårt arbete med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse är vår gemensamma satsning en viktig del i att utöka vårt erbjudande ytterligare och skapa minnesvärda besök genom en fantastisk matupplevelse. Vi har sett att kvalitativa restauranger är en viktig faktor i den totala upplevelsen, därför känns det extra roligt att vi nu skapar en plats där vi kan bjuda både Luleåborna och våra mer långväga gäster på en helhetsupplevelse med fantastisk mat och boende under ett och samma tak", berättar David Halldén, vd och koncernchef för Elite Hotels of Sweden.

Den ena delen av restaurangen kommer att bestå av en asian fusion-del där asiatiska och latinamerikanska influenser står på menyn i form av smårätter. Den andra delen kommer att inhysa en klassisk krog där inspirationen är hämtad från traditionell europeisk och svensk mat med klassiska rätter som Wallenbergare och Biff Rydberg. De två restaurangerna möts runt en cocktailbar och väntas stå klara under första halvan av året.

”Vi vill tillsammans med Elite Hotels återskapa det som Tallkotten en gång stod för. Liv, rörelse och stadens mittpunkt. En helkväll i samma byggnad men med intryck från olika delar", säger Tomas Larsson, senast kökschef och medgrundare av Restaurang CG.

”Den bästa känslan är att lämna ett restaurangbesök med känslan av att man fått en riktig jäkla överleverans, så det kommer vi bjuda på. Genuin mat och opretentiös service i en varm miljö blir en stark helhet", säger Tomas Larsson.

 

Bilden: Luleå Stadshotell.