platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Ett år kvar till handbolls-VM i Jönköping

Idag, 12 januari, är det exakt ett år till premiär för Handbolls-VM i Sverige och Jönköping. Polen och Sverige delar på värdskapet och svenska spelorterna är, förutom Jönköping - Kristianstad, Malmö, Göteborg och Stockholm.

Det är inte första gången Jönköping står som en av värdarna för Handbolls-VM, senast var 2011. Evenemanget blev väldigt framgångsrikt och har, liksom då, än idag en stark och tydlig koppling till Jönköping som sjuder av handboll.

”VM 2011 var en stor succé med hög stämning i arenan och supportrar som satte färg på stan. Framgången gav underlag till att på ett mer strategiskt sätt arbeta för att utveckla Jönköping som evenemangsstad. Ett arbete som resulterat i att flera stora nationella och internationella idrottsevenemang genomförts i kommunen de senaste 10 åren” säger Carl-Gustaf Tollén som var en av de ansvariga för evenemanget då.

VM i handboll spelas 11–29 januari 2023, mästerskapet inleds i Katowice i Polen. Med ett år kvar har också IHF (Internationella Handbollsförbundet) bekräftat matchschemat för mästerskapet. Matcherna kommer att spelas i nio städer - fyra i Polen och fem i Sverige. I Sverige spelas de första matcherna i Jönköping och Göteborg.

”Det är fantastiskt roligt att vi nu börjar räkna ner på riktigt till höjdpunkten för 2023. Handbollen som sport växer sig starkare för varje år i Jönköping som stad och i regionen, vilket vi märker redan nu på intresset inför mästerskapet. Vi ser fram mot att välkomna lag och supportrar från hela världen för att skapa upplevelser och ett arrangemang i världsklass", säger Karl Gustavsson, Klubbchef Hallby och projektledare Handbolls-VM 2023.

”Det är över tio år sedan vi upplevde det här senast och med den handbollskultur som finns i Jönköping med omnejd, med dam – och herrlag i högsta och näst högsta serierna samt framträdande ungdomshandboll ser vi framför oss en tokladdad publik i Husqvarna Garden", säger Caroline Törnblad, chef för Möten och Evenemang på Destination Jönköping.

 

Bilden: Hampus Wanne, en av Sveriges världsstjärnor på handbollshimlen.