platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Best Western Plus Hotel Plaza och ACC Meetings & Events expanderar och skapar Västerås nya mötesplats!

Från och med 2022-01-01 växer Best Western Plus Hotel Plaza och tiodubblar sin mötes- och eventkapacitet. 3400 nya kvadratmeter tillkommer för möten, middagar, event och coworking.

Tillsammans med systerföretaget ACC Meetings & Events finns över 30 års erfarenhet av möten, mat och event. Nu siktar bolagen på framtiden och blir en av Mälardalens största anläggningar för konferenser, digitala möten, event, middagar, kick-offer och coworking.

"Efter en extremt utmanande period har vi skapat en ny arena i Västerås som ger oss möjlighet att fortsätta jobba med det som är vår stora passion; mötet mellan människor. Vi har lyckats behålla kunder, kärnkompetens och i dagarna återanställs nyckelpersoner som skapar förutsättningar för att fortsätta leverera så väl fysiska- som digitala möten till gäster med höga krav och stora förväntningar", säger ACC-gruppens vd Tobias Hultberg.

"Vi ser att efterfrågan på vår breda kompetens inom digitala- och hybridmöten fortsätter och är här för att stanna. Betydande investeringar har gjorts och görs i mer kapacitet och djupare kompetens för att snabbt möta behoven", säger ACC Meetings & Events verksamhetschef och koncernens vice vd Anna Ljunggren, som ser digitala inslag som en naturlig del i många fysiska möten.

ACC-gruppens redan stora utbud av digitala studios, mötes- och eventlokaler i Västerås City ökar nu kraftigt. 3400 nya kvadratmetrar skapar möjligheter för möten upp till 200 personer och event för 500 personer samt stora coworkingytor i direkt anslutning till Hotel Plazas redan befintliga möteslokaler och serviceutbud.

"Kombinationen av så stor mötes- och eventkompetens, SPA, välrenommerat kök, skybar och 202 rum under samma tak gör oss ganska unika. Med systerhotellet Esplanade 150 m från Plaza finns totalt 278 rum och 644 bäddar. Det tillsammans med duktiga branschkollegor i staden borgar för att Västerås fortsatt är en mötesstad att räkna med i Sverige", säger Tobias Hultberg.

"Förutom möten kommer en Coworkingverksamhet drivas där och medlemmarna får nu tillgång till hela Hotel Plazas och ACC:s utbud av service och tjänster. Ett bra komplement till B26 Coworking som vi sedan två år driver på uppdrag av Kungsleden", säger Helene Lundin, platschef för coworkingverksamheterna.

ACC-gruppen driver dessutom restaurangverksamheten i Konserthuset. I koncernen ingår Best Western Plus Hotel Plaza, Sure Hotel Studio Esplanade, ACC Meetings & Events samt driften av B26 Coworking och Konserthusterrassen.

 

Bilden: ACC-gruppens vd Tobias Hultberg.