platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Internationell konferens och mässa inom Smart City kommer till Stockholm

Behovet av ett intelligent, välplanerat och säkert samhälle har aldrig varit större. Med klimatförändringar, ny teknik och visioner kommer dagens och framtidens stadsbilder att se helt annorlunda ut. Till Stockholm Smart City Conference & Expo, som arrangeras den 11-12 maj 2022 på Kistamässan, kommer talare, innovatörer och utövare att samlas för att presentera och diskutera framtidens Smart City.

Forskare, professorer och analytiker från hela världen samlas i Stockholm för att diskutera och navigera sig i utveckling inom framtidens städer. Harvard University, Europakommissionen, Center for Innovation Cities, Spanien och Ryerson University - School of Urban and Regional Planning från Canada är bara några exempel på organisationer som finns representerade i det internationella konferensprogrammet. Stockholm Smart City Conference & Expo består av fem områden: Digital Transformation, Säkerhet & Trygghet, Smart Mobilitet, Smart Byggnation & Infrastruktur samt Energi & Hållbarhet.

Vi står inför den största omställningen i modern tid och det ställs helt nya krav på städer och samhälle. Här får besökarna insikter och helt nya perspektiv på hur framtidens infrastruktur och stadsbild kommer utvecklas och förändras.

 

Exempel på föreläsare;

• Douglas Terrier - Chief Technologist, NASA

• Clara de la Torre - Deputy Director General in the Directorate-General for Climate Action, European Commission

•Dominic Weiss som leder Smart City Vienna Agency i Wien och har tidigare varit ansvarig for EU-finansiering och strategier på Vienna Business Agency i Wien och Bryssel.

• Ramon Gras Alomà, forskare inom stadsutveckling på Harvard University and grundare till Aretian - Urban Analytics and Design i Cambridge, USA.

• Dr. Mitchell Kosny, professor Emeritus at Ryerson School of Urban and Regional Planning in Toronto, Canada.

• Esteve Almirall, Associate Professor, ESADE Director of IIK-CIC Center for Innovation in Cities, Spanien.

 

Konferensen kommer beröra konkreta exempel som hur befintliga städer omvandlas och hur nya städer planeras. Fokus är de tekniska lösningar som finns och skapas, hållbarhet för städer, medborgare och klimatet, vilka fallgropar som bör undvikas, hur vi ska tänka och planera för städer som byggs decennier från nu.

“Med tanke på innovationstakten hos företag och entreprenörer, omvärldens vilja att samla data om allt runtomkring oss samt vår vilja att leva hållbart; både teknologiskt och miljömässigt är det otroligt spännande att alla dessa människor väljer att delta på ett och samma event", säger konferenschefen Jenny Lans.

“Stockholm och Kista är en otrolig kraft för innovation. Mässan och konferensen ligger helt rätt i tiden och på rätt plats för att skapa förutsättningarna att förverkliga en framtida teknisk smart stad”, säger mässchefen Jennifer Björk.

"Det finns ett behov av att samlas och samtal, inte bara kring lösningar på utmaningar utan hur vi tryggar en säker och smart stad för de medborgare som lever i den”, säger Jennifer Björk.

Parallellt med Stockholm Smart City Conference & Expo går Stockholm Tech Live och består av sex mässor under ett tak. Connecting the world är mottot för dessa sex mässor som alla har egen inriktning och fokus: AI & Big Data, Cyber Security & Cloud, Blockchain, Startup Scaleup, IoT Tech och 5G.