platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Internationell konferens och mässa inom Smart City kommer till Stockholm

Behovet av ett intelligent, välplanerat och säkert samhälle har aldrig varit större. Med klimatförändringar, ny teknik och visioner kommer dagens och framtidens stadsbilder att se helt annorlunda ut. Till Stockholm Smart City Conference & Expo, som arrangeras den 11-12 maj 2022 på Kistamässan, kommer talare, innovatörer och utövare att samlas för att presentera och diskutera framtidens Smart City.

Forskare, professorer och analytiker från hela världen samlas i Stockholm för att diskutera och navigera sig i utveckling inom framtidens städer. Harvard University, Europakommissionen, Center for Innovation Cities, Spanien och Ryerson University - School of Urban and Regional Planning från Canada är bara några exempel på organisationer som finns representerade i det internationella konferensprogrammet. Stockholm Smart City Conference & Expo består av fem områden: Digital Transformation, Säkerhet & Trygghet, Smart Mobilitet, Smart Byggnation & Infrastruktur samt Energi & Hållbarhet.

Vi står inför den största omställningen i modern tid och det ställs helt nya krav på städer och samhälle. Här får besökarna insikter och helt nya perspektiv på hur framtidens infrastruktur och stadsbild kommer utvecklas och förändras.

 

Exempel på föreläsare;

• Douglas Terrier - Chief Technologist, NASA

• Clara de la Torre - Deputy Director General in the Directorate-General for Climate Action, European Commission

•Dominic Weiss som leder Smart City Vienna Agency i Wien och har tidigare varit ansvarig for EU-finansiering och strategier på Vienna Business Agency i Wien och Bryssel.

• Ramon Gras Alomà, forskare inom stadsutveckling på Harvard University and grundare till Aretian - Urban Analytics and Design i Cambridge, USA.

• Dr. Mitchell Kosny, professor Emeritus at Ryerson School of Urban and Regional Planning in Toronto, Canada.

• Esteve Almirall, Associate Professor, ESADE Director of IIK-CIC Center for Innovation in Cities, Spanien.

 

Konferensen kommer beröra konkreta exempel som hur befintliga städer omvandlas och hur nya städer planeras. Fokus är de tekniska lösningar som finns och skapas, hållbarhet för städer, medborgare och klimatet, vilka fallgropar som bör undvikas, hur vi ska tänka och planera för städer som byggs decennier från nu.

“Med tanke på innovationstakten hos företag och entreprenörer, omvärldens vilja att samla data om allt runtomkring oss samt vår vilja att leva hållbart; både teknologiskt och miljömässigt är det otroligt spännande att alla dessa människor väljer att delta på ett och samma event", säger konferenschefen Jenny Lans.

“Stockholm och Kista är en otrolig kraft för innovation. Mässan och konferensen ligger helt rätt i tiden och på rätt plats för att skapa förutsättningarna att förverkliga en framtida teknisk smart stad”, säger mässchefen Jennifer Björk.

"Det finns ett behov av att samlas och samtal, inte bara kring lösningar på utmaningar utan hur vi tryggar en säker och smart stad för de medborgare som lever i den”, säger Jennifer Björk.

Parallellt med Stockholm Smart City Conference & Expo går Stockholm Tech Live och består av sex mässor under ett tak. Connecting the world är mottot för dessa sex mässor som alla har egen inriktning och fokus: AI & Big Data, Cyber Security & Cloud, Blockchain, Startup Scaleup, IoT Tech och 5G.