platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Forskningsrapport om hybridevent släppt av IAPCO och AIPC

DEN 2 DECEMBER släppte IAPCO och AICP en forskningsrapport om hybridevent, som en del av den nya allians som tillkännagavs den 25 oktober. Dokumentet ger en unik inblick i industrins syn på hur hybridevents har utvecklats, de utmaningar som åtgärdats och de som återstår att tackla, och det ger en syn på de möjliga vägarna framför oss.

Eventindustrin är fylld av innovation och kreativitet, i ett ständigt sökande efter att leverera unika upplevelser som möjliggör utbyte av kunskap, stimulerande samarbete och drivande handel över hela världen. Pandemin stimulerade industrin att gå ännu snabbare fram och välja djärvare vägar. Genom att skapa och implementera digitala lösningar på rekordtid kan industrin fortsätta att koppla samman samhällen och dess utveckling över hela världen.

Inlärningskurvan för att göra detta är brant och det återstår fortfarande mycket att göra innan allt är excellent levererat i termer av service, affärsmodeller, erfarenhet etcetera. Både arrangörer och kongresscenters är fortfarande i färd med att navigera genom okända territorier samt att lära sig både av varandra och från andra intressenter och även andra industrier.

Detta är den viktigaste anledningen till att AIPC och IAPCO beslutade att skapa ett gemensamt forskningsdokument om hybridevenemang, baserat på input från varandras medlemsgemenskaper och berikat med värdefulla insikter från andra intressenter i eventets värdekedja.

Rapporten är resultatet av mer än 30 intervjuer med branschledare, kombinerat med djupgående forskning genom 30 rapporter och 75 artiklar. Även om rapporten inte har ambitionen att ge de ultimata svaren på alla frågor relaterade till hybridevents, ger den unika insikter om industrins sätt att tänka om hur hybridevents har utvecklats under de senaste 18 månaderna.

Den fulla rapporten kan laddas ned här.

International Association of Convention Centres, AIPC, grundades 1958 och är ett globalt nätverk av cirka 190 ledande kongresscenters i 61 länder med aktivt engagemang av mer än 900 yrkesverksamma på ledningsnivå. Dess uppdrag är att uppmuntra, stödja och erkänna excellens inom ledning av kongresscenter, baserat på den mångsidiga erfarenheten och expertisen från dess internationella medlemskap, och det upprätthåller ett komplett utbud av utbildnings-, forskning-, nätverks- och ledningsstandardprogram för att uppnå detta. AIPC erkänner och främjar aktivt den internationella mötesindustrins viktiga roll när det gäller att stödja ekonomisk, akademisk och professionell utveckling i samhällen där dess medlemmar finns såväl som att förbättra globala relationer mellan olika affärs- och kulturintressen världen över. För mer information, besök AIPC.