platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Biodlarkonferens – Apiscandia 11–13 februari 2022

Biodlingsföretagarna har i samarbete med Jordbruksverket, Svenska Bin, Lantbrukarnas riksförbund och SBR-distrikten Örebro, Sörmland och Västmanland nöjet att inbjuda till Apiscandia-kongressen på Conventum i Örebro 11–13 februari 2022.

Intresset är stort för pollineringens betydelse och för en hållbar biodling och framtid. Därför förväntas många deltagare – biodlare, intresserad allmänhet, politiker och andra makthavare. Här kommer allt som rör biodling att kunna ses och avhandlas. Ett stort antal föreläsningar erbjuds och ett flertal utställare finns på plats med sina produkter.

Bland föreläsarna kan nämnas: Randy Oliver, en ikon inom biodling. Stefan Mandl, en storodlare från Österrike med över 10 000 samhällen. Bernard Heuvel, pratar om biodling i Tyskland och om EPBAs (European Professional Beekeeping Association) roll för biodlingen i Europa. Thomas Eriksson, pratar om pollinering och ekonomi. Daniel Popovici, rumänsk veterinär och forskare inom ”Bee nutrition”.

På Svenska Bins scen kommer Paul Svensson, bibonde och kock berätta om sitt liv som bibonde. Det bjuds även in till Honungslandet, ett samtal om en resa genom smaker. På söndagen berättar Pollinera Sverige bland annat om sina satsningar under pandemin – den prisvinnande tidningen Paradis för pollinatörer och utställningen Surr.

På fredagen är det fokus på biodling och lantbruk då Jordbruksverket står som värd. Programmet kommer att bestå av presentationer från NPB-programmet, nationella nyheter, värdet av pollinering och konkurrens mellan pollinerare. På eftermiddagen medverkar LRF (Lantbrukarnas riksförbund) och SFO (Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare), då handlar det om pollinering, ekonomi, förgröning och kantzoner.

Drottningsymposium – på fredagseftermiddag hålls ett symposium för biodlare om drottningar som insatsvara. Svenska och danska drottningodlare presenterar sina verksamheter.

Konferensen hålls på Conventum i Örebro den 11–13 februari 2022. All information om program, föreläsare, utställare samt bokningspaket och biljettköp finns hos apiscandia.