platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Biodlarkonferens – Apiscandia 11–13 februari 2022

Biodlingsföretagarna har i samarbete med Jordbruksverket, Svenska Bin, Lantbrukarnas riksförbund och SBR-distrikten Örebro, Sörmland och Västmanland nöjet att inbjuda till Apiscandia-kongressen på Conventum i Örebro 11–13 februari 2022.

Intresset är stort för pollineringens betydelse och för en hållbar biodling och framtid. Därför förväntas många deltagare – biodlare, intresserad allmänhet, politiker och andra makthavare. Här kommer allt som rör biodling att kunna ses och avhandlas. Ett stort antal föreläsningar erbjuds och ett flertal utställare finns på plats med sina produkter.

Bland föreläsarna kan nämnas: Randy Oliver, en ikon inom biodling. Stefan Mandl, en storodlare från Österrike med över 10 000 samhällen. Bernard Heuvel, pratar om biodling i Tyskland och om EPBAs (European Professional Beekeeping Association) roll för biodlingen i Europa. Thomas Eriksson, pratar om pollinering och ekonomi. Daniel Popovici, rumänsk veterinär och forskare inom ”Bee nutrition”.

På Svenska Bins scen kommer Paul Svensson, bibonde och kock berätta om sitt liv som bibonde. Det bjuds även in till Honungslandet, ett samtal om en resa genom smaker. På söndagen berättar Pollinera Sverige bland annat om sina satsningar under pandemin – den prisvinnande tidningen Paradis för pollinatörer och utställningen Surr.

På fredagen är det fokus på biodling och lantbruk då Jordbruksverket står som värd. Programmet kommer att bestå av presentationer från NPB-programmet, nationella nyheter, värdet av pollinering och konkurrens mellan pollinerare. På eftermiddagen medverkar LRF (Lantbrukarnas riksförbund) och SFO (Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare), då handlar det om pollinering, ekonomi, förgröning och kantzoner.

Drottningsymposium – på fredagseftermiddag hålls ett symposium för biodlare om drottningar som insatsvara. Svenska och danska drottningodlare presenterar sina verksamheter.

Konferensen hålls på Conventum i Örebro den 11–13 februari 2022. All information om program, föreläsare, utställare samt bokningspaket och biljettköp finns hos apiscandia.