platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Rasta etablerar sig på Höga kusten

Rastas strävan att etablera sig längre upp i norr har alltid varit stark och äntligen har Rasta hittat drömläget för en framtida mötesplats i samarbete med Härnösands kommun. ”Vi ser det här som ett startskott för fler etableringar i Norrland”, säger Rastas vd Mikael Tervaniemi.

Det här blir Rastas största etablering hittills och planen är att växa vidare i en stark och spännande region. Rasta är ett svenskt familjeföretag som startade 1973 i Brålanda i Dalsland och idag finns det 28 anläggningar runtom i Sverige. Rastas affärsidé är att driva de bästa väganläggningarna med allt vad där hör till – god mat, drivmedel, butik och hotellrum – för dig som reser och arbetar längs våra svenska vägar. Husmanskosten är central och alltid tillagad av riktiga kockar enligt traditionella recept på hur svensk husmanskost ska smaka.

Tönnebro är i dagsläget Rastas nordligaste och största anläggning och satsningen i Härnösand kommer bli framtidens serviceanläggning med vägrestaurang där husmanskosten är i fokus, generösa öppettider, hotellrum, fullsorterad större servicebutik samt ett brett alternativ av gröna drivmedel så som vätgas, laddstolpar och givetvis traditionellt drivmedel. Den starka efterfrågan på ställplatser kommer också att tillgodoses. Satsningen kommer från start gälla både för yrkestrafik och privatbilism. En av Rastas styrkor är de många arbetstillfällen som ges på orten och dess närområde, som i sig skapar stora synergier. Även byggnations- och etableringsfasen görs oftast med arbetskraft och företag från närområdet.

Rasta samarbetar med många starka varumärken vilket skapar ett kluster av variation och tillgänglighet för kunderna. Förhandlingar med fler starka aktörer pågår löpande. Planering och projektering är i full gång och förhoppningarna är att bli klara med anläggningen i Härnösand inom en tvåårsperiod.

”Rastas ledning och gäster har länge efterfrågat en etablering längre upp i norr och tack vare Härnösands kommuns proffsiga och tillmötesgående arbete växer nu framtidens Rasta fram. Kommunens positiva engagemang har varit en starkt bidragande faktor till den kommande etablering av Rasta i Härnösand", säger Mikael Tervaniemi.

 

Bilden: Rastas anläggning i Värnamo.