platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Rasta etablerar sig på Höga kusten

Rastas strävan att etablera sig längre upp i norr har alltid varit stark och äntligen har Rasta hittat drömläget för en framtida mötesplats i samarbete med Härnösands kommun. ”Vi ser det här som ett startskott för fler etableringar i Norrland”, säger Rastas vd Mikael Tervaniemi.

Det här blir Rastas största etablering hittills och planen är att växa vidare i en stark och spännande region. Rasta är ett svenskt familjeföretag som startade 1973 i Brålanda i Dalsland och idag finns det 28 anläggningar runtom i Sverige. Rastas affärsidé är att driva de bästa väganläggningarna med allt vad där hör till – god mat, drivmedel, butik och hotellrum – för dig som reser och arbetar längs våra svenska vägar. Husmanskosten är central och alltid tillagad av riktiga kockar enligt traditionella recept på hur svensk husmanskost ska smaka.

Tönnebro är i dagsläget Rastas nordligaste och största anläggning och satsningen i Härnösand kommer bli framtidens serviceanläggning med vägrestaurang där husmanskosten är i fokus, generösa öppettider, hotellrum, fullsorterad större servicebutik samt ett brett alternativ av gröna drivmedel så som vätgas, laddstolpar och givetvis traditionellt drivmedel. Den starka efterfrågan på ställplatser kommer också att tillgodoses. Satsningen kommer från start gälla både för yrkestrafik och privatbilism. En av Rastas styrkor är de många arbetstillfällen som ges på orten och dess närområde, som i sig skapar stora synergier. Även byggnations- och etableringsfasen görs oftast med arbetskraft och företag från närområdet.

Rasta samarbetar med många starka varumärken vilket skapar ett kluster av variation och tillgänglighet för kunderna. Förhandlingar med fler starka aktörer pågår löpande. Planering och projektering är i full gång och förhoppningarna är att bli klara med anläggningen i Härnösand inom en tvåårsperiod.

”Rastas ledning och gäster har länge efterfrågat en etablering längre upp i norr och tack vare Härnösands kommuns proffsiga och tillmötesgående arbete växer nu framtidens Rasta fram. Kommunens positiva engagemang har varit en starkt bidragande faktor till den kommande etablering av Rasta i Härnösand", säger Mikael Tervaniemi.

 

Bilden: Rastas anläggning i Värnamo.