platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Tommy Myllymäki ny president för Bocuse d’Or Sweden

Tidigare guld-, silver- och bronsmedaljören Tommy Myllymäki har utsetts till ny president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Myllymäki ersätter Henrik Norström som lämnar posten efter åtta år. Rollen som president innebär att man har det yttersta ansvaret för den svenska representationen i Bocuse d’Or samt att ingå i den internationella i juryn i världens mest prestigefyllda tävling för kockar.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest välrenommerade kockar. Hans senaste krog Aira på Djurgården i Stockholm, belönades tidigare i år med en stjärna i Guide Michelin. I Bocuse d’Or har han kammat hem ett silver och ett brons i världsfinalen i Lyon samt ett guld i Europafinalen på hemmaplan i Stockholm. Dessutom coachade han Sebastian Gibrand till en silvermedalj i Bocuse d’Or 2019. Nu tar Tommy nästa steg i den svenska satsningen och kliver in på positionen som president.

"Bocuse d’Or ligger mig väldigt varmt om hjärtat och att vara en del av tävlingen har hjälpt mig att utvecklas både som kock och människa. Jag har dessutom haft förmånen att arbeta tätt ihop med två av mina föregångare och förebilder, Mathias Dahlgren och Henrik Norström. Det är en ära och jag ser mycket fram emot detta viktiga uppdrag", säger Tommy Myllymäki.

Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och avgörs vartannat år i Lyon. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.

Jimmi Eriksson är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2022/23. Första tävlingstillfället för Jimmi Eriksson, samt för Tommy Myllymäki i den nya rollen som president, blir i Bocuse d’Or Europe i Budapest den 23-24 mars 2022.