platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Sofia B Olsson, restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg får Tore Wretmans guldmedalj

Sofia B Olsson, Operativ Chef på restaurang VRÅ, på Clarion Hotel Post i Göteborg, har tilldelats den ärofyllda guldmedaljen - Tore Wretmans guldmedalj av Svenska Kockars Förening. Sofia är av många kockar som fått möjligheten att utvecklas och nå framgång inom Clarion Hotel.

Guldmedaljen ”För den svenska kokkonsten” har instiftats av SKF, Svenska Kockars Förening och Svensk Gastronomi, som en hyllning till Tore Wretman för hans ovärderliga insatser för svensk matkultur. Tore Wretmans guldmedalj räknas som en av de främsta utmärkelserna inom svensk gastronomi.

"Jag är otroligt glad, ärad och stolt över att få motta Tore Wretmans Guldmedalj och att vara på en arbetsplats som gjort detta möjligt", säger Sofia B Olsson, Operativ Chef på Restaurang VRÅ, Clarion Hotel Post.

Sofia är en välkänd profil inom restaurangbranschen som fått mycket uppmärksamhet kring det hållbarhetsarbete hon utför. På restaurang VRÅ har menyn fokus på hållbar mat från havet och växtvärlden och råvarorna är nästan alltid lokala. Metoderna och inspirationen hämtas oftast från Japan.

Sofia har tidigare mottagit utmärkelser som årets hållbara innovatör och årets mentor samt placerats bland de bästa restaurangerna i sverige med VRÅ. Sofia har också deltagit i kockarnas kamp samt Årets kock, både som tävlande och medlem i juryn.

Clarion Hotel har varit och är en arena för flera duktiga kockar, bland annat började både Frida Ronge och Viktor Thulin sina karriärer inom Clarion Hotel. Frida firade under många år framgångar genom Restaurang VRÅ på Clarion Hotel Post och Viktor, kreativ ledare på restaurang Kitchen & Table på Clarion Hotel Malmö Live, har bland annat vunnit guld i Yrkes-SM i Budapest.

"Jag är oerhört stolt över att vi på Clarion Hotel är med och skapar förutsättningar för innovativa talanger att utvecklas och vara en del av deras framgångsresa", säger Henrik Berghult, Driftsdirektör för Clarion Hotel Sverige.