platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Internationella lärarkonferensen researchED kommer till Haninge - med fokus på forskning och skola

För femte året i rad står Haninge kommun värd för den internationella skolkonferensen researchED. Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen som i år är digital hålls den 4 december tillsammans med framstående ledare inom skolan som Dylan Wiliam, professor emeritus vid UCL Institute of Education, och Elisabeth Nilhfors, professor på Uppsala Universitet.

Organisationen researchED är en ideell lärardriven organisation som har sitt ursprung i Storbritannien och startades av Tom Bennett och Hélène Galdin-O’Shea, båda med mångåriga erfarenheter som lärare i Storbritannien. Den första konferensen hölls i London 2013 och har sedan dess spridits vidare och drivs fortfarande med hjälp av samarbetspartners runt om i världen, som Amsterdam, Philadelphia och Kapstaden och i Haninge kommun.

"Vi är stolta över att vi för femte gången fått förtroendet att leda denna internationella konferens. Det är ett kvitto på att vi gjort ett bra jobb som värd och att ämnena är aktuella. Skolutveckling är ett högprioriterat område för oss i Haninge kommun och genom researchED kan vi lyfta fram vårt pedagogiska arbete och samtidigt lära av andra", säger Henrik Lindh, utbildningsdirektör i kommunen.

Under den 4 december bjuds det på ett trettiotal digitala sessioner med talare från hela skolvärlden. Däribland Dylan Wiliam, som problematiserar kring vetenskaplig grund och vad forskningen kan säga oss, och hur vi kan sluta med arbetssätt som inte hjälper eleverna.

Under dagen pratar även svenska lärare och professorer som Elisabeth Nihlfors, professor på Uppsala universitet, som pratar om vikten av att kunna kombinera forskning och undervisning i sin roll som lärare och skolledare samt hur projekt som ULF kan visa på möjliga vägar framåt för ett sådant arbetssätt. ULF, en förkortning för Utveckling, Lärande, Forskning, är en försöksverksamhet på uppdrag av regeringen som prövar hållbara samverkansmodeller mellan akademi och skola vad gäller forskning, skolverksamhet och lärarutbildning. Enligt skollagen ska utbildningen ”vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet”

Henrik Lindh deltar i slutet på dagen i en panel tillsammans med Eva Hartell, lektor och forskningsledare i Haninge kommun, Elisabeth Nihlfors, Pontus Wallin, Arnold Pears, professor and foundation chair of the Department for Learning vid KTH, och Dylan Wiliam, emeritus professor, UCL Institute of Education, där de samtalar om hur vi tar nästa steg i utvecklingen för att leva upp till skollagens vetenskaplig grund och pålitlig erfarenhet. Och hur vi utifrån forskningen kan hålla fokus på det som verkligen gör skillnad för barn och unga.

 

Mer information om researchED Haninge hittar du på https://researched.org.uk/event/researched-haninge