platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Booking Holdings förvärvar svenska Etraveli Group för över 17 miljarder kronor

BOOKING HOLDINGS INC. har ingått ett avtal med CVC Capital Partners om att förvärva den globala men svenska flygbokningsleverantören, Etraveli Group, för cirka 1,63 miljarder euro. Nästan 17,7 miljarder SEK. Slutförandet av förvärvet är villkorat av vissa stängningsvillkor, inklusive myndighetsgodkännande.

Etraveli Group är redan en partner till Booking.com - och hjälper till att driva dess befintliga flygprodukt - och förvärvet av Etraveli Group kommer att komplettera Booking Holdings pågående arbete med att bygga ett friktionsfritt globalt flygerbjudande för att leverera företagets övergripande uppdrag att göra det lättare för alla att flyga över hela världen.

"När internationella flygresor återhämtar sig från effekterna av pandemin, ser vi fram emot att bygga vidare på vår befintliga relation med Etraveli Group för att göra resebokningsupplevelsen enklare och mer sömlös för att stödja våra partners och kunder", säger Booking Holdings verkställande direktör, Glenn Fogel.

"Booking Holdings var pionjär inom reseområdet för mer än två decennier sedan och de fortsätter att bana vägen framåt genom att utveckla lösningar för att skapa sömlösa reseupplevelser", säger Mathias Hedlund, Etraveli Groups koncernchef. "Vi har haft en fantastisk tid tillsammans med vår nuvarande ägare CVC, och etablerat Etraveli Group som en global leverantör av attraktiva flygalternativ till överkomliga priser. Idag är en dag av erkännande, samt markerar en ny fas i vår obevekliga strävan att förbättra ytterligare. Vi är glada över att bli en del av Booking Holdings, och vi ser fram emot nästa kapitel i vår egen utveckling när vi fortsätter att förbättra flygbokningsupplevelsen för våra kunder och partners över hela världen."

"Mathias och hans team har byggt en världsledande plattform för att sälja flygresor. Att gå med i Booking Holdings-familjen är ett logiskt steg på Etravelis resa. Vi önskar dem all lycka och god resa", säger Lorne Somerville, styrelseordförande för Etraveli Group och managing partner för CVC.

Etraveli Group kommer att ha kvar sitt huvudkontor i Sverige och verka som en oberoende verksamhet under Booking Holdings, ledd av deras nuvarande ledningsgrupp.

 

Om Booking Holdings

Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) är världens ledande leverantör av onlineresor och relaterade tjänster, tillhandahållna till konsumenter och lokala partners i mer än 220 länder och territorier genom sex primära konsumentvarumärken: Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars. com, KAYAK och OpenTable. Uppdraget med Booking Holdings är att göra det lättare för alla att uppleva världen. För mer information, besök BookingHoldings.com och följ oss på Twitter @BookingHoldings.

 

Om Etraveli Group

Etraveli Group grundades 2000 och är en global teknikleverantör för flygningar med fokus på att erbjuda bästa möjliga flyginnehåll levererat genom flexibla tekniska lösningar till konsumenten och alla företag som står inför konsumenten. Genom våra egna konsumentvarumärken som Gotogate, Mytrip, Flightnetwork och genom våra globala partnerskap med sådana som Google Flights, Skyscanner, Kayak, Booking.com och andra tillhandahåller vi sök-, boknings- och uppföljningstjänster för Flights och relaterade produkter. Koncernen driver även flygbolagsintegrationsföretaget TripStack. Företaget har närmare 1000 anställda och huvudkontoret ligger i Sverige med kontor även i Aten, Toronto och flera städer i Indien.

 

Om CVC Capital Partners

CVC är ett ledande private equity- och investeringsrådgivningsföretag med ett nätverk av 25 kontor över hela Europa, Asien och USA, med cirka 125 miljarder USD i tillgångar under förvaltning. Sedan starten 1981 har CVC säkrat åtaganden på över 165 miljarder USD från några av världens ledande institutionella investerare genom sina private equity- och kreditstrategier. Fonder som förvaltas eller rådgörs av CVC är investerade i mer än 100 företag världen över, som har en sammanlagd årlig försäljning på över 100 miljarder USD och sysselsätter mer än 450 000 personer. För ytterligare information om CVC besök: www.cvc.com.