platsannonser
Upphandling av partnerkonsult
till IUFRO World Congress 2024.
nyheter
hotellnytt
Countryside Hotels
slog försäljningsrekord trots pandemi.
+200 talare
Ny konferens och mässa
för framtidens sjukvård arrangeras i Stockholm 25 – 26 januari 2023
nytt jobb
Scandic värvar hotelldirektör
– Roger Pettersson tar över ansvaret för Scandichotellen i Umeå.
29 april - 1 maj
eCarExpo i Friends Arena
laddar om i april.
Almedalsleverantör
Uppstickaren Univid ska bli störst på digitala event
– backas av tunga investerare.
hotellnytt
Norrqvarn Hotell & Konferens
får ny ägare.
ljus i mörkret
Karlstad CCC satte försäljningsrekord i december
sålde för nästan tio miljoner kronor.
tråkigt beslut
Allt för sjön 2022 ställer in
planerar för mars 2023.
kan bli 23,000 deltagare
Arton internationella kongresser
valde Seoul som destinationen.
+ Världsmiljödagen
Stockholmsmässan
platsen för FN:s miljömöte Stockholm+50.
RSS
rss_icon
Länkar
Booking Holdings förvärvar svenska Etraveli Group för över 17 miljarder kronor

BOOKING HOLDINGS INC. har ingått ett avtal med CVC Capital Partners om att förvärva den globala men svenska flygbokningsleverantören, Etraveli Group, för cirka 1,63 miljarder euro. Nästan 17,7 miljarder SEK. Slutförandet av förvärvet är villkorat av vissa stängningsvillkor, inklusive myndighetsgodkännande.

Etraveli Group är redan en partner till Booking.com - och hjälper till att driva dess befintliga flygprodukt - och förvärvet av Etraveli Group kommer att komplettera Booking Holdings pågående arbete med att bygga ett friktionsfritt globalt flygerbjudande för att leverera företagets övergripande uppdrag att göra det lättare för alla att flyga över hela världen.

"När internationella flygresor återhämtar sig från effekterna av pandemin, ser vi fram emot att bygga vidare på vår befintliga relation med Etraveli Group för att göra resebokningsupplevelsen enklare och mer sömlös för att stödja våra partners och kunder", säger Booking Holdings verkställande direktör, Glenn Fogel.

"Booking Holdings var pionjär inom reseområdet för mer än två decennier sedan och de fortsätter att bana vägen framåt genom att utveckla lösningar för att skapa sömlösa reseupplevelser", säger Mathias Hedlund, Etraveli Groups koncernchef. "Vi har haft en fantastisk tid tillsammans med vår nuvarande ägare CVC, och etablerat Etraveli Group som en global leverantör av attraktiva flygalternativ till överkomliga priser. Idag är en dag av erkännande, samt markerar en ny fas i vår obevekliga strävan att förbättra ytterligare. Vi är glada över att bli en del av Booking Holdings, och vi ser fram emot nästa kapitel i vår egen utveckling när vi fortsätter att förbättra flygbokningsupplevelsen för våra kunder och partners över hela världen."

"Mathias och hans team har byggt en världsledande plattform för att sälja flygresor. Att gå med i Booking Holdings-familjen är ett logiskt steg på Etravelis resa. Vi önskar dem all lycka och god resa", säger Lorne Somerville, styrelseordförande för Etraveli Group och managing partner för CVC.

Etraveli Group kommer att ha kvar sitt huvudkontor i Sverige och verka som en oberoende verksamhet under Booking Holdings, ledd av deras nuvarande ledningsgrupp.

 

Om Booking Holdings

Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) är världens ledande leverantör av onlineresor och relaterade tjänster, tillhandahållna till konsumenter och lokala partners i mer än 220 länder och territorier genom sex primära konsumentvarumärken: Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars. com, KAYAK och OpenTable. Uppdraget med Booking Holdings är att göra det lättare för alla att uppleva världen. För mer information, besök BookingHoldings.com och följ oss på Twitter @BookingHoldings.

 

Om Etraveli Group

Etraveli Group grundades 2000 och är en global teknikleverantör för flygningar med fokus på att erbjuda bästa möjliga flyginnehåll levererat genom flexibla tekniska lösningar till konsumenten och alla företag som står inför konsumenten. Genom våra egna konsumentvarumärken som Gotogate, Mytrip, Flightnetwork och genom våra globala partnerskap med sådana som Google Flights, Skyscanner, Kayak, Booking.com och andra tillhandahåller vi sök-, boknings- och uppföljningstjänster för Flights och relaterade produkter. Koncernen driver även flygbolagsintegrationsföretaget TripStack. Företaget har närmare 1000 anställda och huvudkontoret ligger i Sverige med kontor även i Aten, Toronto och flera städer i Indien.

 

Om CVC Capital Partners

CVC är ett ledande private equity- och investeringsrådgivningsföretag med ett nätverk av 25 kontor över hela Europa, Asien och USA, med cirka 125 miljarder USD i tillgångar under förvaltning. Sedan starten 1981 har CVC säkrat åtaganden på över 165 miljarder USD från några av världens ledande institutionella investerare genom sina private equity- och kreditstrategier. Fonder som förvaltas eller rådgörs av CVC är investerade i mer än 100 företag världen över, som har en sammanlagd årlig försäljning på över 100 miljarder USD och sysselsätter mer än 450 000 personer. För ytterligare information om CVC besök: www.cvc.com.