platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Hotellnytt
Scandic och Niam
bakom totalrenovering av Ariadne hotell i Värtahamnen.
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
RSS
rss_icon
Länkar
Elite Hotels blir huvudsponsor till Augustpriset

För sjätte året i rad är Elite Hotels of Sweden stolt sponsor och samarbetspartner till Augustpriset - den svenska litteraturens kanske mest uppmärksammade och prestigefulla pris. I år som huvudsponsor vilket är ett viktigt steg i bolagets arbete med att bidra till en positiv utveckling för svensk litteratur och svensk kultur i stort.

I oktober stod Elite Hotels marknadschef Tomas Bäcklund på scen för att inleda årets nomineringsevent där Sveriges litteraturutmärkelse förkunnades – Augustpriset. Idag, drygt en månad senare, är det dags att utnämna årets Augustpristagare på Södra Teatern i Stockholm. Som ett bolag med hotell i många anrika byggnader är sponsorskapet en viktig del i att knyta ihop Elite Hotels arbete med att förvalta det svenska kulturarvet genom fastigheter och utveckling av dessa, med Augustprisets arbete för att stötta svensk kultur via litteratur.

”Som ett svenskt företag med all vår verksamhet i Sverige vill vi självklart bidra till en positiv utveckling för svensk litteratur och svensk kultur i stort. Vi förvaltar också ett viktigt kulturarv med våra många anrika stadshotell. Kulturen ligger oss varmt om hjärtat och engagerar också många av våra medarbetare och gäster", säger Bicky Chakraborty, ägare och grundare till Elite Hotels of Sweden.

Som hotellgäst utgör litteratur och bokläsning oftast en del av hotellvistelsen, vilket gör Elite Hotels engagemang i Augustpriset till en naturlig del i att stötta det skrivna ordet – och i förlängningen bidra till en positiv samhällsutveckling. Inte minst för barn och ungdomar. Elite Hotels stödjer flera olika initiativ som vänder sig till just yngre, däribland Lilla Augustpriset. En tävling för unga mellan 16 och 20 år som syftar till att öka unga personers intresse för bokläsning. Som stolt partner och sponsor till Lilla Augustpriset vill man på så vis bidra till att skapa framtidens Augustpristagare.

Augustpriset instiftades 1989 av Svenska Förläggareföreningen i syfte att belöna de bästa svenska böckerna som getts ut under året. Priser delas ut i tre kategorier för att främja kvalitativt nyskapande inom skönlitteratur, facklitteratur samt barn- och ungdomslitteratur. Det finns också en ambition om att väcka intresset för att uttrycka sig litterärt bland unga, och därför nomineras sex bidrag till Lilla Augustpriset. Vinnarna till både Augustpriset och Lilla Augustpriset presenteras vid Augustgalan som äger rum på Södra Teatern i Stockholm senare idag den 22 november 2021.

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med hotell på 25 orter i Sverige. Det senaste tillskottet The Wood Hotel by Elite öppnades i oktober i Skellefteå, och ytterligare hotell byggs i Södertälje och Kiruna med öppning 2022 respektive 2024. I koncernen ingår VANA Spa med tillhörande Rooftop by VANA, samt restaurangkedjan Paolos och Sveriges ledande gastropubkedja, The Bishops Arms. För mer information, besök www.elite.se

 

Bilden: Bicky Chakraborty, ägare och grundare till Elite Hotels of Sweden.